El violoncel·lista Peter Thiemann acosta la música als pacients d'Althaia

Durant dos dies, Thiemann va oferir actuacions a diversos espais de la institució acompanyat de tres músics més del Liceu

Peter Thiemann i Seon-hee Myong actuant davant dels pacients de la UCI
Peter Thiemann i Seon-hee Myong actuant davant dels pacients de la UCI | Althaia
Redacció
10 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:14h
Apropar la música a aquelles persones que tenen dificultat per accedir-hi. Aquest és l'objectiu del prestigiós violoncel·lista Peter Thiemann, que dijous i divendres de la setmana passada va ser a la Fundació Althaia per oferir actuacions a diversos espais  de la institució. Usuaris del Centre de Disminuïts Físics, de la Unitat de Semicrítics de la UCI, d'hospitalització i de la Unitat de Llarga Estada i Diàlisi del Centre Hospitalari van tenir l'oportunitat d'escoltar en directe música de primer nivell. També hi va haver una actuació al vestíbul de consultes externes de l'Hospital Sant Joan de Déu.
 
Thiemann, violoncel·lista alemany resident a Catalunya, és el creador de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona, actualment exerceix també de Director Artístic i president de la Fundació AIMS i és el primer violoncel solista de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu a Barcelona, i professor del Conservatori Superior de Música del Liceu.
 
La bona experiència que va tenir el passat Nadal, en què ja va oferir un tast de la seva música a diferents indrets de la institució, ha fet que aquest estiu decidís repetir. En aquesta ocasió va venir acompanyat de tres músics més del Liceu. En concret, Albert Julià (saxofon), Seon-hee Myong (piano) i Dani Garcia (piano).
 
D'entre totes les actuacions va ser especialment emotiva la que van oferir divendres Thiemann i Myong a la UCI. Van interpretar peces de Händel, Haydn i Bach, entre d'altres. El concert, que va ser seguit amb interès per diversos pacients de la Unitat de Semicrítics, es va cloure amb El cant dels ocells.