Detingut després d'atropellar dues persones durant una fugida a les Festes del Xup

Els fets van passar quan alguns veïns van increpar tres joves que s'havien passat la nit molestant i atemorint diversos adolescents del barri | La Policia Local l'acusa d'un delicte de conducció temerària i sota els efectes de l'alcohol

10 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:26h
Imatge d'arxiu de les Festes del Xup
Imatge d'arxiu de les Festes del Xup | Antonia Segura
Agents de la Policia Local de Manresa van detenir la matinada de diumenge, poc després de les 6, un home de 24 anys i veí de Barcelona, per un delicte de conducció temerària i sota els efectes de l'alcohol. Malgrat que inicialment va transcendir que el detingut era veí de Manresa, el seu veïnatge se situa en la capital catalana.

Segons informa la Policia Local, els agents van rebre un avís urgent des del barri Pare Ignasi Puig (el Xup), que es trobava en festes, perquè després d'una "possible baralla", un vehicle circulant amb temeritat havia atropellat uns vianants i s'havia fet escàpol. Mentrestant, els agents de la patrulla destinada a les festes va fer una primera atenció a les víctimes i va recollir el testimoni dels veïns que havien presenciat l'escena. La resta d'unitats van iniciar la recerca del vehicle, amb tres ocupants, que van trobar al camí del Suanya, on el van interceptar. Davant de la simptomatologia que presentava el conductor, se li va practicar la prova d'alcoholèmia amb resultat positiu.

Els veïns del Xup especifiquen que més que la "possible baralla" que s'assenyala des de la policia, el que va passar és que els tres individus, amb evidències d'embriaguesa, van estar-se tota la nit molestant i atemorint diversos adolescents que es trobaven a les festes del barri, fins que en un moment donat, sobre les 6 de la matinada, els van començar a empaitar amenaçant-los amb una ampolla de vidre. Llavors va ser quan els adults que es trobaven a la festa els van cridar l'atenció i els van increpar, i els tres joves van entrar al cotxe i van sortir del barri conduint temeràriament i atropellant dues persones que van resultar ferides lleus.

El conductor detingut ha passat a disposició judicial aquest dilluns al matí.