UCFR creu que cal «un urgent replantejament» del model dels centres d'acollida

La plataforma antiracista assegura que cal "una revisió de les necessitats" del centre Estrep per poder dur a terme la seva feina

Redacció
07 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:37h
El centre de menors Estrep de Sant Salvador de Guardiola
El centre de menors Estrep de Sant Salvador de Guardiola | Jordi Torras
La plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) del Bages ha emès un comunicat en relació a l'agressió que va tenir lloc al Passeig Pere III de Manresa el diumenge 25 de juny, en que evidencia que els fets "evidencien que la conflictivitat dels joves que presumptament han estat els autors dels fets, és un problema molt real per als veïns de la zona del Passeig" que, segons consideren, "no s'està tractant de manera eficient".

UCFR, que valora que la violència "és un dels mals més profunds d'aquesta societat" que no ha de quedar mai impune, assegura que la tasca d'integració social del centre Estrep "no està funcionant" i que cal "un urgent replantejament i anàlisi de les polítiques, filosofia i activitats del centre que els acull en relació a prevenció, pedagogia i orientació", així com "una revisió" de les necessitats del centre "per poder dur a terme la seva feina, quant a massificació i més recursos". En cas contrari, consideren des d'UCFR, "les repercussions que estem vivint per la manca d'aquests elements tornaran a colpejar la comunitat amb notícies igual de sòrdides".
 
D'altra banda, UCFR adverteix dels perills que la generalització i l'assumpció de que l'origen dels presumptes autors de l'agressió "és el culpable dels fets". Així, raonen des de la plataforma antiracista, "segons aquest plantejament, tota una cultura seria dolenta per naturalesa sense presumpció d'innocència". UCFR fa una crida a acabar amb "aquests arguments racials d'una vegada" i acceptar que "estem davant d’un problema estructural amb la violència i el fracàs de les institucions com a eix central de la qüestió".