Sant Vicenç donarà el tret de sortida a la Festa Major amb un concert de Doctor Prats

El grup Doctor Prats inaugurarà la primera nit de Festa Major
El grup Doctor Prats inaugurarà la primera nit de Festa Major | Imatge promocional
Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:00h
Sant Vicenç de Castellet començarà, aquest divendres, 7 de juliol, els actes de la seva Festa Major d'Estiu. Durant quatre dies el municipi proposa un programa lúdic i festiu per a tots els públics en què es pretén repetir la participació i la bona acollida de la festa que s'aconsegueix any rere any.

La primera jornada de la Festa Major ja començarà amb tota la força. El pregó serà més popular que mai aquest any amb la lectura a càrrec dels veïns i veïnes que han participat en l'exposició Orgullos@s de SVC. La lectura tindrà lloc a les vuit del vespre a l'auditori de l'Espai Ateneu. Els actes continuaran amb la festa del pubillatge en la qual els actuals hereu i pubilla deixaran pas als nous representants del pubillatge de Sant Vicenç de Castellet.

Nit de divendres

La primera nit de Festa Major tindrà dos focus importants. A partir de les onze es podrà seguir el correfoc La llegenda de Castellet, que amplia pirotècnia i tindrà la participació directa del públic. A més, s'han habilitat espais de seguretat a les places perquè el públic pugui seguir el correfoc de ben a prop i amb seguretat.

A continuació serà el torn del concert de Festa Major amb Doctor Prats, una de les formacions amb més projecció de Catalunya, que oferirà un concert a la plaça de l'Onze de Setembre en què la bona música i la festa estan assegurades. Tant divendres com dissabte la festa s'allargarà fins ben entrada la matinada amb la presència de punxadiscs.

Medalla 2017

Dissabte al migdia a l'Auditori de l'Espai Ateneu es lliurarà la Medalla 2017 a títol pòstum. L'Ajuntament reconeixerà la figura de Manel Garcia Yugüero, "Mana", l'agent de la Policia Local que va morir l'agost de l'any passat després de patir un ictus mentre estava de servei. Mana havia exercit durant 36 anys de Policia Local a Sant Vicenç de Castellet.

Dansa, sardanes i concert de Festa Major

Dissabte hi haurà activitats durant tot el dia. Al matí es podran visitar les maquetes del local de l'AVISCAF; a la tarda hi haurà torneig de natació, ball, marató de country, el XIVè festival de dansa, i una ballada de sardanes. La jornada es tancarà amb el concert de Festa Major a càrrec de Junior's Orquestra.

Trobada de Gegants i "Encierro Pamplonica"

Diumenge al migdia se celebrarà al XXIII Trobada de Gegants amb colles vingudes de Santa Maria d'Oló, Prats de Lluçanès, La Llacuna, Santpedor, Olesa, Cornellà de Terri, Ullastrell, les Borges Blanques, Gironella, Tarragona, Callús i Pineda de Mar. A la tarda, l'"Encierro Pamplonica" estrenarà un recorregut ampliat que sortirà de la plaça de l'Ajuntament i acabarà a la plaça Clavé per guanyar més públic.

Al vespre es farà la botifarrada i ouferrada popular, acompanyant l'espectacle Revista La Catalana, un muntatge amb màgia, ballet, foc i alguna sorpresa més.

Dilluns, últim dia

Dilluns serà el darrer dia de Festa Major. El castell de focs estrena nova ubicació al final de tot del carrer Via Augusta per tenir més seguretat i evitar les restriccions a causa del risc d'incendi. La Festa Major es tancarà amb les havaneres del grup Les anxovetes seguit de l'espectacle De rem i de vela, que es fusionarà amb la dansa de l'Esbart Dansaire Santvicentí a la plaça Clavé. Abans es podrà participar a la festa Holi Dolly amb Jordi Callau amb música, confeti, jocs d'animació i globus gegants i al matí es podrà gaudir d'un tobogan aquàtic gegant.

Els actes compten amb l'organització de la regidoria de Festes de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i l'entitat Activa't de Festa.

Si voleu veure el programa complet d'activitats, cliqueu aquí.