Santpedor rep 10 propostes per redactar el projecte de rehabilitació de Cal Clarassó

Obertura de les pliques aquest dimecres a Santpedor
Obertura de les pliques aquest dimecres a Santpedor | AjStp
Redacció
05 de juliol del 2017
Actualitzat a les 21:49h
L'Ajuntament de Santpedor ha rebut fins a deu propostes per a fer la redacció del projecte de rehabilitació de l'edifici de cal Clarassó i del seu entorn, el projecte urbanístic i social mes rellevant d'aquesta legislatura. Les empreses s'han presentat sota un lema per garantir el secret de l'autoria de cadascuna de les propostes.

Aquest dimecres al migdia s'ha obert el primer dels dos sobres que han presentat els licitants. Aquest primer sobre conte la documentació amb els criteris que es tindran en compte en aquesta fase: la idoneïtat de la solució arquitectònica, la funcionalitat, el tractament dels espais lliures, el sistema d'instal·lacions i els sistemes constructius. Aquests cinc paràmetres s'estudiaran els propers dies per l'equip tècnic que segueix el projecte. Aquest dimecres només s'ha validat que no hi havia als sobres ni a la documentació presentada cap referència a la persona física o jurídica que presentava l'oferta, ni en la caràtula exterior ni en cap document interior. Totes deu propostes han estat acceptades en comprovar precisament que es garantia el secret en no haver-hi cap referència a l'empresa que hi ha al darrera dels lemes que s'han usat per a concórrer a la licitació del projecte i que a més totes les propostes tenien la informació requerida en el format demanat: tant descripció escrita com gràfica. En un termini de 15 dies s'obrirà el segon sobre. A finals de mes se sabrà quina proposta tira endavant i redacta el projecte.

El recinte de Cal Clarassó ocupa prop de 1000 metres quadrats amb un edifici principal, el de l'antiga fàbrica tèxtil. Aquest edifici és de dues plantes quasi rectangulars amb un interior diàfan. Al mateix recinte hi ha també una petita capella de planta quadrada, un pou i una xemeneia de vapor que produïa el treball dels telers i que es manté pel seu valor testimonial, com la fàbrica.

L'objectiu de l'Ajuntament és que aquest espai es converteixi en un equipament sociocultural amb espais dirigits, principalment, a persones grans. Precisament per això, abans d'engegar el projecte de rehabilitació que enceta ara amb el procés de redacció del projecte, la regidoria de serveis socials ha volgut conèixer de primera mà diversos equipaments d'altres municipis que tenen una funció semblant a la que es vol donar a Cal Clarassó. El pressupost del projecte sobre passa el milió i mig d'euros. El calendari establert és poder tenir redactat un projecte abans d'acabar l'any i aprovar-lo a principis del 2018 per poder començar les obres de rehabilitació a mitjans de l'any que ve. 
Arxivat a