Darreres places per a la visita a la Maternitat d'Elna guiada per Assumpta Montellà

La sortida, que tindrà lloc el diumenge 9 de juliol, forma part dels actes de la campanya del Dia Internacional de les Persones Refugiades

Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:28h
Encara queden places per la visita a la Maternitat d'Elna guiada per Assumpta Montellà, historiadora i autora del llibre La Maternitat d'Elna, que es durà a terme el diumenge 9 de juliol.

La sortida forma part dels actes de la campanya del Dia Internacional de les Persones Refugiades que gira entorn l'eix temàtic Repetim la història?, organitzada conjuntament per les regidories de Cooperació, Cultura i Dona de l'Ajuntament de Manresa.

Durant exili republicà de l'any 1939, més de 476.000 persones van fugir cap a França. Homes, dones, criatures, tropes de l'exèrcit en retirada...Moltes d'aquelles persones van ser tancades en el camp de concentració de la platja d'Argelers en condicions extremes. Van passar set, gana, fred... La xifra de mortalitat infantil era esgarrifosa. Però una dona va saber reaccionar i en un casalot abandonat situat a la població d'Elna va organitzar una maternitat. Gràcies a la l'Elisabeth Eidenbenz, es van salvar 597 nadons, la majoria espanyols, d'una mort segura.

Sota el guiatge d'Assumpta Montellà es coneixeran de primera mà els llocs on es van viure aquests episodis de la història. Es visitarà l'oasi de pau enmig de l'horror de l' exili i l' abandonament, que va suposar per a moltes mares i els seus infants, la maternitat d' Elna, però també la tomba d' Antonia Machado a Cotlliure i les platges d'Argelers.

Es poden fer les inscripcions fins al dia 4 de juliol trucant al SIAD al 93 875 23 10 o enviant un correu a siad@ajmanresa.cat