Moià s'uneix al programa de digitalització comerçlocal.cat

Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:18h
Una representant de puntCAT juntament amb la presidenta de l'Associació de Botiguers i Comerciants de Moià, Rosa Maria Clarà
Una representant de puntCAT juntament amb la presidenta de l'Associació de Botiguers i Comerciants de Moià, Rosa Maria Clarà | ABIC Moià
L'Agrupació de Botiguers i Comerciants de Moià i la Fundació puntCAT han signat un conveni per tal que els comerços del municipi s'acullin al programa comerçlocal.cat del 29 de juny al 10 de juliol.

Segons diversos informes sobre l'estat d'implantació de les tecnologies de la informació i la comunicació a Catalunya, només 3 de cada 10 empreses de menys de 10 treballadors té lloc web. Aquesta circumstància es dona per manca de temps, de recursos o per desconeixement de les eines de desenvolupament web, així com de les possibilitats i avantatges que Internet pot aportar al negoci. L'escletxa digital comporta desavantatges competitius pels petits comerços i representa una barrera per la normalització lingüística del català a l'entorn digital. 
 
La Fundació puntCAT posa el seu coneixement i experiència al servei de la capacitació del petit comerç d'àmbit local. El programa comerçlocal.cat vol impulsar una major presència en línia del petit comerç i mostrar les oportunitats que Internet ofereix als comerciants per a desenvolupar el seu negoci. La iniciativa compta també amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció de Política Lingüística del Departament de Cultura, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Departament de la Presidència i el Consorci de Comerç d'Artesania i Moda del Departament d'Empresa i Coneixement.

Ja són diversos els municipis que s'han adherit al programa comerçlocal.cat amb èxit. Comerciants de Reus, Girona, Sallent Guissona o Vadellòs i l'Hospitalet de l'Infant, entre d'altres, han donat visibilitat dels seus negocis a la xarxa a partir del pas del programa a la seva ciutat.

Els comerciants de Moià que vulguin participar d'aquesta campanya podran concertar una visita trucant al telèfon gratuït 900 866 192 o bé escrivint un correu a info@comerçlocal.cat. Un cop feta la cita, un equip de professionals de la Fundació puntCAT visitarà el comerç per desenvolupar el lloc web en català, deixant-lo dissenyat i operatiu durant la mateixa visita.  
Arxivat a