T'imagines poder dur de campaments el teu fill i el seu gos? A Castellcir és possible!

Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya que enguany arriba a la seva tercera edició

Castellcir acollirà unes campaments per a infants i els seus gossos
Castellcir acollirà unes campaments per a infants i els seus gossos | ACEC
Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:14h
L'Associació Catalana d'Excursionisme Caní ACEC 4 Turons organitza la tercera edició del Dog Camp Junior, uns campaments per a infants d'entre 7 i 14 anys i els seus gossos, que se celebren a Castellcir en dos torns, el primer del 2 al 8 de juliol i el segon, del 9 al 15 de juliol. A cada torn hi pot haver fins a 17 infants inscrits juntament amb els seus gossos. 

Enguany és la tercera edició d'aquesta iniciativa pionera a Catalunya, uns campaments o convivències pensades i estructurades per a nens i nenes que vulguin saber més sobre el món caní. Durant uns dies podran conviure amb les seves mascotes, entendre el llenguatge del gos per poder establir una bona comunicació, un bon vincle i, en un futur, una millor convivència infant-gos-societat. 

En aquestes convivències, tal com expliquen els mateixos organitzadors, "els infants aprendran a integrar el gos com un més a la societat, per fer que, en un futur a curt termini, tots els possibles problemes puguin ser resolts". Amb el Dog Camp Junior, diuen, "pretenem sensibilitzar i ensenyar als infants a entendre aquest gran company de vida". 

A més de treballar el vincle entre l'infant i el seu gos, els problemes de conducta de l'animal i el seu llenguatge també es treballaran els valors com el respecte, l'empatia, la confiança o la tolerància cap al gos i també cap als propis infants. 

Des de l'ACEC es vol contribuir a què "els nens creixin amb bons valors coneixent com han d'educar el seu gos, eliminant, així, problemes de comportament incívics (com les femtes al carrer) o l'agressivitat de la mascota". 

Durant els campaments els nens i nenes aprenen diverses metodologies d'educació canina, sobretot la positiva o cognitiva.També faran orientació per muntanya i s'introduiran en el món de meteorologia i dels primers auxilis humans i canins. A més,rebran la visita de diferents ponents que els faran xerrades dedicades a temes.

Aquesta tercera edició incorpora activitats aquàtiques com a novetat. Els infants i els seus peluts faran caiac, així com també salvament marítim amb gossos i disc dog.
Per a més informació cal enviar un correu a infodogcamp@gmail.com o a info@acec4turons.org.