Miriam Ponsa reivindica el paper de les dones en les comunitats pesqueres

'Les dones del mar' és la nova col·lecció de la manresana Miriam Ponsa
'Les dones del mar' és la nova col·lecció de la manresana Miriam Ponsa | MP
Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:59h
La dissenyadora manresana Miriam Ponsa va presentar, aquest passat dimecres, la seva nova col·lecció a la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Es tracta de Les dones del mar, que pretén posar de manifest el paper de les dones en les comunitats pesqueres i marineres. I és que la mateixa Ponsa explica que "tot i que la rellevància de la participació femenina [en aquest camp] resulta inqüestionable, hi ha un dèficit en el reconeixement públic de la seva aportació". Una aportació que, afegeix, "ha cobert importants àrees de caràcter social en aquestes comunitats".

Per a dur a terme el disseny de la col·lecció, la manresana ha buscat formes orgàniques, repetitives i arrodonides per a donar pas a peces oversize per a aconseguir moviment. El patronatge parteix de peces de roba de treball. Es busca la sinuositat a través de les peces més voluminoses de denim.

Les matèries com la cinta i el cordó representen les xarxes i les cordes de les barques, que ha treballat amb tècniques com la del macramé; el baix llis amb teler manual; la mitja, i el ganxet. Els materials més utilitzats són el cotó, el lli i la seda. La ràfia es teixeix creant capells i complements.

El color platejat és representatiu en aquesta col·lecció que combina blanc i negre, blau marí, turquesa i gris clar. Per aconseguir l'efecte degradat de grisos s'utilitza la tècnica de la tintura artesanal en peça acabada.