Canvi radical de temps: ruixats, tempestes i notable baixada de temperatures

Les precipitacions, que aquest dimarts afecten la meitat oest del país, dimecres seran intenses i es concentraran sobretot al nord-est

Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:26h
Després de la calor extrema... arriba un canvi radical de temps. Ruixats, tempestes i una notable de temperatures. Aquest dimarts els primers ruixats es concentren a les Terres de Ponent i a l'Alt Pirineu però puntualment poden arribar també a la Catalunya Central. Malgrat que en general no s'acumularan quantitats molt notables, puntualment no es descarten precipitacions intenses i, fins i tot, alguna tempesta.

El dimecres la inestabilitat es mantindrà. Es concentrarà sobretot al quadrant nord-est així com a la resta del Pirineu. Les tempestes podran ser localment intenses, amb aparat elèctric i calamarsa, i també afectar la zona de l'entorn del Montseny i les comarques gironines. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Tot plegat provocarà una notable baixada de temperatures que en punts del Pirineu poden acostar-se als 15 graus. A la resta del país el descens se situarà entre els 5 i els 10 graus. Les temperatura tocaran fons el divendres.