El PSC exposa que Fontal ja ha demanat la llicència per al nou crematori

Felip González es queixa que hagi conegut de la sol·licitud de llicència ambiental a través del BOP i no perquè el govern hagi informat a l'oposició

Redacció
26 de juny del 2017
Actualitzat el 27 de juny a les 17:47h
El terreny que acollirà el complex funerari -en vermell- respecte del cementiri -en blau-
El terreny que acollirà el complex funerari -en vermell- respecte del cementiri -en blau- | GMaps
El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona va publicar dijous passat un anunci oficial de l'Ajuntament de Manresa mitjançant el qual s'obre període d'exposició pública a l'atorgament de llicència ambiental per a la construcció del nou tanatori de Manresa, que inclourà l'obertura d'un forn crematori, a tocar del cementiri de la ciutat.

L'anunci és signat per l'alcalde, el 9 de juny passat. En publicar-se el dia 22, s'acaba d'obrir un termini de 30 dies hàbils per tal que qualsevol persona física o jurídica pugui presentar al·legacions en el cas que es consideri afectada per la instal·lació.

En aquest sentit, el president del Grup Municipal del PSC, Felip González, ha manifestat que "ens trobem, davant d'un nou paradigma de què la tan pregonada transparència del govern municipal es queda en no res quan les qüestions que són objecte de debat o d'actuació esdevenen polèmiques".

En aquest sentit, González recorda que el tinent d'alcalde d'Urbanisme (i ara també de llicències), Marc Aloy, va emplaçar als grups de l'oposició a debatre sobre la conveniència o no de la instal·lació que ens proposessin "en el moment en què l'empresa interessada en construir demanés llicència".

En aquest sentit, l'equip de govern sap com a mínim des de primers de mes de la voluntat de construir, "però ha esperat a que ens adonem de l'esmentada petició pel nostre habitual repàs als anuncis que es publiquen al BOP".

"Un exemple més del que dèiem, –afegeix González–, de la dubtosa voluntat política de parlar-ne, perquè han tingut gairebé un mes per convocar-nos, per donar-nos a conèixer el projecte tècnic presentat, i no han tingut temps de fer-ho o no ho han volgut fer. Esperem que no caldrà que els grups municipals demanem accés al projecte via instància sinó que serà el mateix govern qui mostrarà interès en convocar-nos".

La petició de llicència ambiental ha estat presentada per l'empresa Serveis Funeraris de Barcelona SA, del grup Mémora que té a Manresa el tanatori de Fontal. Els interessats en presentar al·legacions poden consultar el projecte tècnic i, si es consideren afectats, presentar-les per escrit, mitjançant instància presentada al Registre General de l'Ajuntament.