La festa, la música i la Flama del Canigó centren la Nit de Sant Joan a Súria

Encesa del peveter de la Flama del Canigó a Súria, amb l'alcalde Josep Maria Canudas i un dels esportistes portadors
Encesa del peveter de la Flama del Canigó a Súria, amb l'alcalde Josep Maria Canudas i un dels esportistes portadors | AjSú
Redacció
24 de juny del 2017
Actualitzat a les 20:17h
La Nit de Sant Joan es va celebrar a Súria en un ambient festiu, amb el protagonisme de la música i la Flama del Canigó com a símbol dels Països Catalans. Els principals escenaris de la celebració van ser la plaça de Sant Joan i l'entorn de la Casa de la Vila. Com en els darrers anys, la Flama del Canigó va arribar a Súria des de Manresa, portada per esportistes de la vila. Després d'un recorregut pel centre urbà, la Flama va ser rebuda per l'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació al davant de la Casa de la Vila, on es va encendre un peveter que va ser instal·lat al pati interior de l''edifici consistorial.

Els esportistes participants van ser Francesc Delgado, Albert Flores, Eduard Flores, Verònica González, Toni Hernández, Raquel Juncadella, Ester Martos, Àngel Mata, David Miguel, Clara Peris, Irene Yerro i Eduard Zomeño, que també van portar la Flama del Canigó a Sant Joan de Vilatorrada.

En l'acte institucional de la Nit de Sant Joan, celebrat al vespre davant la Casa de la Vila, l'alcalde Josep Maria Canudas va llegir el missatge de la Flama del Canigó, que enguany ha estat escrit per l'activista cultural Toni Ayala. En el missatge es fa una invitació a "lluitar contra la complaença fins tenir la feina feta i ben endreçada" i a no deixar "que ningú s'atreveixi a apagar-nos les fogueres, aquestes fogueres que fan aflorar els sentiments més nobles dels nostres estimats Països Catalans".

Després de la lectura del missatge de la Flama del Canigó van tenir lloc davant la Casa de la Vila les danses dels capgrossos que representen els quatre elements de la natura (foc, aigua, terra i aire), els balls dels gegants Ton i Ció del Gorg de l'Olla, un pilar de la colla castellera Salats i el ball de cascavells amb el Tro Gros. Les interpretacions musicals van anar a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Música i altres músics suriencs.

Des de la Casa de la Vila, la Flama del Canigó va ser portada fins al Pla de la Font en una cercavila que va passar pel centre urbà. A la plaça de Sant Joan s'hi va encendre la tradicional foguera i s'hi va fer un sopar de revetlla. La fi de festa va ser un concert amb els grups Trifàsic, Séptimo A i DJ Alexandre Main.

L'organització del programa de la Nit de Sant Joan a Súria va anar a càrrec de l'Ajuntament i del Tro Gros, amb la col·laboració d'altres entitats, persones i establiments de la vila.
Arxivat a