Edicions FUB publica un manual adreçat a professionals de la sanitat extrahospitalària

Ha estat elaborat per una setzena d'autors i es presentarà públicament el dimecres 28 de juny

Redacció
23 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:14h
La Fundació Universitària del Bages presentarà el proper dimecres, 28 de juny, el llibre Movilizaciones e inmovilizaciones, un manual que aprofundeix en l'anàlisi de les tècniques i els materials que utilitzen els professionals de la salut que treballen en l'àmbit extrahospitalari per immobilitzar i mobilitzar pacients, dos processos que són essencials en la cadena assistencial.

El llibre forma part de la col·lecció Expertia d'Edicions FUB i ha estat elaborat per setze autors, coordinats per Rubén Castillo i dirigits científicament per Susana Simó. Segons l'autora del pròleg, la comunicadora infermera i antropòloga i responsable de la Secretaría de Divulgación de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias (SEMES), Rosa Pérez, el llibre es convertirà en "una obra de referència per a la preparació del professional sanitari que treballi en l'àmbit extrahospitalari".  La presentació del manual es farà a les dotze del migdia, a la Sala d'Actes de l'edifici FUB2.

El llibre parteix de la base que l'assistència sanitària fora de l'àmbit hospitalari  està condicionada pels contratemps que poden sorgir en un entorn que no es pot controlar. Això requereix, per tant, que els professionals segueixin tot un seguit de processos addicionals quan fan la mobilització i la immobilització d'un pacient. 

El manual està plantejat com una obra didàctica i visual, que serveixi per reforçar coneixements dels professionals de la sanitat extrahospitalària i ampliar-los amb aspectes materials i tècniques que fins ara no estaven recollits en cap obra dedicada exclusivament a les mobilitzacions i immobilitzacions. Segons l'autora del pròleg, Rosa Pérez, és imprescindible que els professionals de les emergències extrahospitalàries estiguin formats de manera permanent sobre aquestes tècniques.

El manual es divideix en quatre apartats. En el primer es parla de les generalitats relacionades amb la valoració integral del pacient. El segon i el tercer bloc es dediquen a les mobilitzacions i a les maniobres d'immobilització. El darrer dels apartats se centra en els materials utilitzats.

Un llibre fet per professionals de les emergències en actiu

Els autors del llibre són Josep Bayà, Rubén Castillo, Enric Escalé, Ricard Font, Marcel Llort, Juanjo Medina, Àngel Olucha, Anna Portabella, Xavier Renart, Carme Ruiz, Ester Sala, María del Mar Sala, Lars Serra, Sara Sevilla, Susana Simó i Montse Soler, tots ells professionals de les urgències i emergències, tècnics, infermers i metges en actiu i en alguns casos, dedicats també a la docència. 

La coordinació l'ha assumit Rubén Castillo, Tècnic d'Emergències Sanitàries i professor col·laborador d'UManresa, mentre que la direcció científica ha anat a càrrec de Susana Simó, llicenciada en Medicina i Cirurgia, especialista en Medicina d'Urgències i Reanimació, metgessa del SEM i professora en diferents universitats catalanes, entre elles al campus UManresa de la UVic-UCC. 

Quart volum d'una col·lecció de llibres fets per experts

Aquest manual és el quart volum de la Col·lecció Expertia d'Edicions FUB, una col·lecció creada per publicar obres escrites per professionals experts en diferents matèries i que vol ser un referent en diferents disciplines per formar amb esperit crític i rigorós a professionals en actiu i a futurs professionals.