Estabilitzat l'incendi a Sant Fruitós de Bages després de cremar unes 100 hectàrees

El foc mobilitza 48 dotacions terrestres dels Bombers i deu d'aèries | Ha obligat a tallar l'Eix Transversal i les carreteres C-16c i la N-141C, que ja han estat reobertes | S'aixeca l'ordre d'evacuació i de confinament dels veïns

Part de la superfície cremada per l'incendi de Sant Fruitós
Part de la superfície cremada per l'incendi de Sant Fruitós | Bombers
22 de juny del 2017
Actualitzat a les 20:31h
L'incendi que ha cremat des de primera hora de la tarda al Bages ha obligat a desallotjar 600 persones d'una urbanització i a tallar l'Eix Transversal, entre altres carreteres com la N-141C i la C-16c, ha estat donat per estabilitzat pels Bombers al voltant de les 18.50 hores de la tarda. El foc, que ha cremat entre Sant Fruitós i Manresa, ha cremat un centenar d'hectàrees de vegetació agrícola. A banda, ha ha obligat a evacuar per precaució la urbanització de la Rosaleda ja que les flames eren molt properes a les cases, així com diversos naus del polígon comercial Riu d'Or.
 
Un cop donat per estabilitzat els Bombers han informat que ja s'ha reobert la circulació per les carreteres tallades i s'ha aixecat l'ordre d'evacuació i confinament dels veïns.



L'incendi s'ha declarat a les 15.39 sobre un camp agrícola però s'ha estès ràpidament. Quaranta-vuit dotacions terrestres i deu aèries han treballat per controlar-lo. També han treballat a la zona vuit vehicles de quatre agrupacions de la federació d'ADF del Bages-Moianès. La unitat GRAF dels Bombers de la Generalitat, per la seva banda, estan fent cremes d'eixamplament per tal de confinar els flancs de l'incendi.

El foc ha fet focus secundaris i ha saltat la carretera N-141c i la C-16c. El cap es troba a una zona coneguda amb el nom dels Plans del Cementiri, al sud de l'Eix Transversal, que també ha hagut de ser tallat a l'alçada de Sant Fruitós de Bages.

Desallotjament casa per casa

Els Mossos d’Esquadra han explicat que passen porta per porta i que obliguen els veïns de la urbanització –hi viuen unes 980 persones de les quals 600 hi eren- a marxar de les cases. Els fan marxar amb els cotxes particulars o bé amb ambulància o cotxes patrulla del mateix cos. Els veïns de la urbanització a la Rosaleda evacuats han estat traslladats al pavelló municipal de Sant Fruitós. Les autoritats esperen que cap a les 21 hores puguin anar tornant als seus habitatges.

La Policia Local de Manresa, per la seva banda, està desplaçant els usuaris del càmping que hi ha a tocar del polígon industrial sense evacuar-los; duent-los a una zona més segura dins de la instal·lació.
 

Front del foc a la Rosaleda, amb la carretera tallada pel fum Foto: NacióManresa

 

L'incendi de Sant Fruitós, vist des de l'aire. Foto: @bomberscat

 

L'incendi de Sant Fruitós de Bages Foto: @sfadfcat