Grans formacions copen el cartell del Campus Gospel de Rajadell 2017

Com els Barcelona Messengers, els London Community Gospel Choir amb Bazil Meade al capdavant o els Esclat Gospel Singers

Imatge general d'un dels tallers de tècnica vocal de l'onzena edició del Campus de Gospel de Rajadell
Imatge general d'un dels tallers de tècnica vocal de l'onzena edició del Campus de Gospel de Rajadell | Jordi Torras
Redacció
22 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:08h
El Campus Gospel Rajadell arriba a la seva 13a edició apostant per actuacions de gran format amb formacions contemporànies de música gospel. Es tracta de grups de renom a casa nostra i a l'exterior com els Barcelona Messengers, els London Community Gospel Choir amb Bazil Meade al capdavant o els Esclat Gospel Singers.

Uns concerts oberts al públic que se celebraran a la Plaça de l'església de Rajadell a partir de les 22h del vespre després de les activitats diàries del Campus i que tenen per objectiu compartir aquesta experiència que suposen 3 dies intensos de Gospel amb el públic en general. Els concerts seran els següents:

- Divendres, 30 de juliol, 22.00h: Esclat Gospel Singers & Barcelona Big Latin Band i Esclat Gospel Singers Junior (Catalunya). From the heart of Africa. El darrer muntatge d'EGS amb música d'arrel africana barrejada amb les sonoritats llatines de la Big Latin.
- Dissabte, 1 de juliol, 22.00h: Bazil Meade Experience (Regne Unit). El darrer projecte del Bazil Meade i els London Community Gospel Choir.
- Diumenge, 2 de juliol, 19.30h: Messengers XXL (Catalunya) #10Anysdescalços. En el seu 10è aniversari la gira de Messengers aterra al Campus en format XXL amb secció de metalls.

Les entrades per als concerts es podran comprar a taquilla unes hores abans del seu inici. Preus de 15€ a 18€. Abonament per als tres concerts, 40 €.

El Campus, una experiència única

Una de les principals novetats de l'edició d'enguany, que ja té gairebé totes les places per a campusins exhaurides, és la incorporació de la figura del Resident Campus Reverend. A partir d'ara, cada any es convidarà a una figura del gospel actual perquè sigui l'ànima gospeliana del Campus. Aquest any serà el reverend Bazil Meade, director del London Community Gospel Choir.

En aquest sentit, una altra de les novetats serà el Sunday Service, un ofici religiós que s'oferirà diumenge al matí en plena natura, a l'estil dels serveis religiosos de les comunitats afro britàniques i caribenyes. El mateix Bazil Meade juntament amb Carla Ellington seran els encarregats d'endinsar-nos en la profunda espiritualitat d'aquests “ Church Service ”.

L' escenari obert serà un espai on els cors podran compartir amb els campusins el seu repertori i els aprenentatges adquirits durant el dia. Així mateix, després de la bona acollida de l'any anterior, enguany es repetirà l' Open Session de dijous a la vespre. Una actuació improvisada dels artistes del Campus amb cantants i músics convidats de casa nostra.

Fruit del feedback dels mateixos participants, el Campus millora any a any i és per això que enguany s'ha decidit recuperar la varietat d'altres edicions i ampliar la proposta pedagògica així com diversificar les activitats i crear-ne de noves per tal de convertir el Campus Gospel Rajadell en una experiència única. Als noms ja esmentats de Bazil Meade i Carla Ellington, se sumaran els de la bagenca Celeste Alias, Antonio Sánchez i Laia Badrenas que s'encarregarà de conduir el Mini Campus.

Tallers

- Bazil Meade. Gospel contemporani
- Carla Ellington. La interpretació en el gospel
- Celeste Alias. Una mirada personal sobre la veu
- Antonio Sánchez. El cos com a instrument de percussió
- Laia Badrenas. Mini Campus, Campus per als més joves
- Ramon Escalé. Improvisació col·lectiva