L'ACB rebaixa les exigències als clubs LEB i els eixampla el termini per satisfer-les

Enguany serà més complicat que l'ICL Manresa se salvi per via administrativa

Assemblea de l'ACB, aquest dimecres a Madrid
Assemblea de l'ACB, aquest dimecres a Madrid | ACB Photo
22 de juny del 2017
Actualitzat a les 0:07h
Nova assemblea de la lliga ACB amb resultat aparentment negatiu per als interessos de l'ICL Manresa. Una reunió que ha durat més de set hores i que genera dos titulars principals. El primer és una nova pròrroga a Guipúscoa Basket i CB Miraflores (Burgos) per satisfer les condicions econòmiques per ascendir a la lliga Endesa. El nou termini venç el proper 15 de juliol. I el segon aspecte rellevant és una substancial rebaixa en la quantitat a pagar, que rondarà el 60%.

La manca d'acord entre ACB, Consell Superior d'Esports i Federació Espanyola de Bàsquet i la falta de resolució de les mesures cautelars davant la multa imposada per la Comissió Nacional del Mercat de la Competència provocaran que la lliga no reclami ni el cànon d'ascens ni el fons de compensació. En total, uns 5,7 milions d'euros.

Les reunions continuaran. Però si no s'arriba a cap acord abans del 5 de juliol, els dos clubs que s'han guanyat el dret a pujar hauran de pagar 2,3 milions d'euros com a "valor de participació a l'ACB" i reunir un pressupost mínim de la mateixa xifra. El valor de participació és una xifra 100% recuperable.
Arxivat a