La Festa Major de Sant Fruitós tindrà una trentena llarga d'activitats

Presentació de la Fest Major de Sant Fruitós, aquest dimarts
Presentació de la Fest Major de Sant Fruitós, aquest dimarts | AjSFB
Redacció
20 de juny del 2017
Actualitzat el 21 de juny a les 10:54h
La festa grossa de Sant Fruitós de Bages retorna les activitats al renovat Cobert de la Màquina de Batre i la plaça Onze de Setembre consolidant els espais de la Festa Major amb el Bosquet i la pista del camp de futbol com a escenaris de la festa.

El Batibull, la Festa Major pels més petits

El Batibull arriba a la seva tercera edició del 27 al 29 de juny amb el renovat Cobert de la Màquina de Batre i la plaça Onze de Setembre com a escenaris principal.

El dimecres 27 de juny una cercavila i l'animació infantil amb el Pep Callau i els Pepsicolen i els tabalers Asmodaics i Golatiers donarà el tret de sortida a tres dies de propostes pensades perquè en gaudeixin els més petits. De 2/4 de 7 de la tarda a les 8 del vespre arribarà la gran sorpresa de la festa: la Màquina de Batre tornarà al Cobert en forma d'inflable perquè en gaudeixin els infants i s'hi estarà durant tot el Batibull.

El dimecres 28 de juny a partir de les 5 de la tarda hi haurà un taller i volada d'estels pels drets dels infants, una activitat que forma part del projecte Fem créixer els drets dels infants, organitzat per Cal Clic, l'espai socioeducatiu del municipi. A 2/4 de 7 la companyia El Pot Petit oferirà l'espectacle Riallades... i Confeti que omplirà el cobert de música i colors.

El dijous 29 arriba la proposta més fresca per fer passar la calor. A partir de 2/4 de 7 de la tarda la Plaça Onze de Setembre i el Cobert s'ompliran d'aigua i escuma amb l'animació de Jordi Callau

Programa d'activitats del 28 de juny al 3 de juliol

Per anar fent boca al gruix fort de les activitats de la festa major, que arribaran a partir del divendres 30 de juny, l'ajuntament ha programat pel dimecres 28 de juny a les 10 del vespre el cinema sota el cobert on es projectarà La, La, Land, la pel·lícula escollida per votació popular entre els santfruitosencs. El dijous 29 es dura a terme la ja tradicional banyada nocturna solidaria a la piscina municipal per recaptar fons per l'organització de la Cavalcada de Reis 2018. L'activitat es realitzarà a 2/4 d'11 del vespre amb un peatge solidari de 2€ per persona, les entrades ja estan a la venta.

El divendres 30 arriba una de les novetats del programa d'enguany, la Holi-Party organitzada pel portal Adolescents.cat que omplirà el pàrquing del camp de futbol amb més de tres hores de pluja de colors i de música a càrrec dels espectaculars DJs Ernest Codina i Roger Carandell.

A 2/4 de 9 al Bosquet, l'Alcalde Joan Carles Batanés realitzarà la salutació oficial per donar una bona Festa Major a tothom i seguidament es celebrarà la ja tradicional Festa andalusa amb les actuacions de l'Escola de ball Lourdes Jimenez i el Grup Dorao. 

A partir de les 11 de la nit arriba una de les propostes més espectaculars de la Festa Major, La Boca de l'Infern, a càrrec de la colla dels diables local Asmodaics i Goliaters que recrearan la història de les bèsties del monestir de Sant Benet, l'Abygor, l'Agamon i el Murmur que ompliran el Cobert de la Màquina de Batre de foc i bruixes. Un cop finalitzi l'espectacle la plaça Onze de Setembre viurà un castell pirotècnic.

La nit de dissabte finalitzarà amb el gran concert dels Gossos, l'únic concert que realitzaran els manresans a la comarca aquest estiu. El concert començarà a ¾ de 12 de la nit i finalitzarà amb l'actuació del DJ local Arzett.

El dissabte 1 de juliol, Sant Fruitós ressonarà amb l'exhibició de percussió Cor de Catalunya on actuaran 10 colles d'arreu del país, al llarg del matí s'oferiran tallers populars de percussió a l'Escola Monsenyor Gibert i a 2/4 de 1 del migdia es durà a terme una masterclass a càrrec de Pau Bandarra.

A les 6 de la tarda els grups participants oferiran una cercavila que començarà a la mateixa escola i acabarà al Cobert de la Màquina de Batre.

A 2/4 de 7 del vespre es disputarà el IV Memorial Miquel Martínez de futbol, on s'enfrontaran el FC Fruitosenc i el JDP Coromina

Les propostes nocturnes de dissabte començaran amb el corretasques a partir de 2/4 de 8, amb sortida des del pàrquing del pavelló i continuarà amb les actuacions finals dels grups de percussió al Cobert de la Màquina de Batre, on hi actuarà destacadament la colla local Batukada Shangó.

A les 11 del vespre al Bosquet hi haurà ball amb La Banda del drac i al camp de futbol els més joves podran gaudir amb el concert de Séptimo A a partir de 3/4 de 12 de la nit. El reconegut DJ MónDJ serà l'encarregat de cloure la nit de dissabte.

El diumenge 2 de juliol al matí es viuran els actes més tradicionals. A les 11 a l'Església Parroquial tindrà lloc la Missa Solemne i a 2/4 d'una del migdia hi haurà l'actuació de sardanes i vermut popular sota el Cobert de la Màquina de Batre.

A 1/4 de 8 del vespre, tindrà lloc la ja tradicional salutació a les entitats i posteriorment el ball de gegants amb els Geganters i Grallers de Sant Fruitós.

A les 8 del vespre la Orquestra Rosaleda oferirà el gran concert de Festa Major i a partir de les 11 del vespre tothom podrà gaudir-los de nou, aquest cop amb música més ballable. 

El dilluns 3 de juliol arriba una de les propostes més esperades pel joves, el gimcana Marrana amb proves d'Humor Amarillo. Una proposta inclosa en el marc de la Festa Jove que començarà a les 6 de la tarda al pàrquing del pavelló.

La Festa Major 2017 la clourà el dilluns a les 10 del vespre l'espectacle de tribut a Pepe Rubianes que es durà a terme al Bosquet. Rubianes ja va omplir el pavelló d'esports de Sant Fruitós l'any 2001 i el 2007 i enguany retorna "espiritualment" amb el seu espectacle tribut en forma d'homenatge

Activitats paral·leles

7 de tapes

Del 28 al 30 de juny, Sant Fruitós de Bages celebra el 7 de Tapes, una proposta per fomentar l'activitat gastronòmica i comercial del poble a través d'una degustació de tapes i vins per diferents establiments del municipi. 9 restauradors del municipi participen en la proposta que ofereixen degustacions durant aquests 3 dies.

El dia 29 de juny al Cobert de la Màquina de Batre s'oferiran degustacions de tapes i vins, a partir de les 8 del vespre.

Altres propostes

Enguany a l'entorn del pàrquing del pavelló hi haurà les atraccions de fira. Pel què fa al servei de restauració durant la festa, el Cobert de la Màquina de Batre, El Bosquet i el Camp de futbol disposaran de servei de bar i també hi haurà una foodtruck ubicada en altres espais.
 

Programa de mà de la Festa Major de Sant Fruitós