El Bàsquet Manresa presenta la nova parcel·la esportiva amb Montañez i Romero

El santjoanenc serà el director esportiu i el manresà s'ocuparà del bàsquet base

Comitè executiu amb Román Montañez i Pere Romero
Comitè executiu amb Román Montañez i Pere Romero | Xavier Sucarrats
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 20:12h
La indefinició que plana damunt el Bàsquet Manresa no frena l'activitat als despatxos del Nou Congost. L'activitat de l'entitat bagenca se centra en dos fronts. Per una banda, la creació d'una estructura que ha de teixir tot el capítol esportiu. Per l'altra, la d'endreçar els números i superar l'examen ACB en cas que l'ICL Manresa rebi una invitació per continuar entre els més grans. A la part esportiva, cap sorpresa. Román Montañez serà el nou director esportiu i Pere Romero s'ocuparà del bàsquet base. La part comptable sembla que pinta millor que altres temporades. El consell executiu és optimista. En tots els sentits.

Montañez ha desvinculat la seva retirada com a jugador amb la seva nova feina. L'exjugador va decidir retirar-se el passat mes de febrer però no va fer pública la decisió fins que l'ICL Manresa va perdre les opcions de permanència. L'oferta per ser director esportiu li va arribar després per part d'un club que no el volia perdre com a capital humà. De Pere Romero, el club n'ha valorat la seva feina al bàsquet base. Als darrers anys, diversos equips inferiors han arribat a finals del campionat de Catalunya i va haver-hi la presència dels infantils a la minicopa. Tampoc se'l volia perdre. Tots dos col·laboraran però amb rols molt ben definits. 

El principal escull a l'hora de treballar és no saber en quina categoria jugarà l'ICL Manresa el proper curs. Això dificulta la contractació del nou tècnic, que depèn, i molt d'aquesta circumstància. Diverses opcions ronden pel cap del director esportiu. Com també dependrà la configuració de la plantilla si es tracta d'un projecte ACB o LEB. Varis noms han sortit a la roda de premsa. Montañez admet que voldria comptar amb Lluís Costa "sigui a la categoria que sigui" però que serà difícil comptar amb la resta de jugadors amb contracte si el descens s'acaba consumant. Altres jugadors del grat de Montañez són els joves Guillem Jou i Jordan Sakho. Preguntat per les dificultats de portar jugadors al Bages atesa la delicada tresoreria del club manresà i la trajectòria esportiva dels darrers anys, la resposta és clara. "Volem jugadors que vulguin venir. A vegades, es valora més el Manresa fora que no pas a casa. I hem d'aprofitar això".

Romero ha donat la benvinguda a Montañez "al món laboral. El dels despatxos. A aquell que no hi ha horaris". El nou cap del bàsquet base ha agraït la confiança que el club ha mostrat cap a la seva persona per fer "una tasca amb menys pressió". L'objectiu és dotar el club de jugadors que pugui arribar a mig i llarg termini al primer equip.

Fèlix Salido ha dut el pes de la roda de premsa. El constructor manresà ha anunciat que no hi ha cap mena de pressa per decidir que serà el nou president. Fins i tot, ha apuntat la possibilitat que no es cobreixi aquesta figura i que comparegui davant els mitjans el membre del consell executiu que més domini el tema a tractar. En cas de nomenar un president, el club no sap si serà executiu o no. Tot i que és possible que des del Nou Congost no es vulgui incórrer en aquesta despesa. També s'ha oficialitzat l'entrada de Jordi Singla al consell. L'objectiu és ampliar les mires amb la presència d'una persona que coneix la mentalitat dels jugadors. 
Arxivat a