El Fòrum Econòmic lliura a la delegada del govern les firmes de suport a la mineria

Lliurament de signatures a favor de la mineria sostenible a Vilagrà
Lliurament de signatures a favor de la mineria sostenible a Vilagrà | Fòrum CatCentral
Redacció
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:41h
Les darreres signatures recollides en defensa de la mineria sostenible a la comarca del Bages en la campanya engegada pel Fòrum Econòmic han estat lliurades aquest dimarts a la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central. Representants de les entitats que formen part del Fòrum Econòmic de la Catalunya Central, així com dels comitès d'empresa de les mines de Sallent i Súria, han fet l'últim lliurament de signatures de suport al futur de la mineria bagenca.

Deu dies abans de la data límit legal perquè l'empresa minera deixi d'abocar residu salí al Cogulló, el teixit social i econòmic de la Catalunya Central lliura un darrer bloc de signatures en defensa de la mineria sostenible. El paquet de signatures lliurat són de:

- 7 Cambres de Comerç (Manresa, Terrassa, Girona, Palamós, Tàrrega, Reus i Lleida)
- 12 associacions empresarials
- 11 col·legis professionals de la comarca del Bages
- 6 gremis professionals de la comarca del Bages
- 7 unions de botiguers de la comarca del Bages, juntament amb la de Manresa
- 238 signatures entre empreses i empresaris
- 723 signatures de particulars

Amb anterioritat, s'havien lliurat ja a la delegada del govern de la Generalitat les signatures recollides en l'acte de suport a la mineria fet el 13 de maig a la zona del Nou Congost de Manresa i en altres actuacions (com és el cas de la fira multisectorial ExpoBages). En aquella ocasió, el paquet de signatures ja lliurat corresponia a 2.500 particulars i 300 empreses.

D'aquesta manera, les accions promogudes pel Fòrum Econòmic de la Catalunya Central en defensa de la mineria sostenible al Bages han permès recollir prop de 3.800 signatures (unes 3.400 provinents de particulars i unes 400 provinents d'empreses i institucions) i, a la vegada, mobilitzar més de 4.000 persones (nens, joves i adults) en l'acte del 13 de maig amb l'objectiu comú de defensar els llocs de treball, directes i indirectes.