CaixaBank celebra al Kursaal 100 anys de presència a la comarca del Bages

L'acte va comptar amb la presència de més de set-centes persones

Redacció
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:06h
CaixaBank celebra 100 anys de presència a la comarca del Bages
CaixaBank celebra 100 anys de presència a la comarca del Bages | Caixabank
Més de 700 persones van omplir dilluns el teatre Kursaal per assistir a l'acte institucional de celebració del centenari de la presència de CaixaBank a Manresa. L'acte, presidit per l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, va comptar amb la intervenció del director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, el qual va destacar que cent anys després, l'entitat segueix fidel als seus valors: qualitat, confiança i compromís social.
 
Masana va reiterar l'aposta de l'entitat financera per Manresa, ciutat on disposa de deu oficines, un centre d'Empreses, un centre de Banca Privada i on es troba una de les dues direccions territorials de l'entitat a Catalunya, des de la qual es dirigeix la xarxa d'oficines de Girona, Tarragona, Lleida i la Catalunya Central.
 
Durant l'acte, que va comptar amb l'assistència del Pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler, es va reconèixer la tasca de les entitats econòmiques i socials de Manresa amb les quals ha col·laborat CaixaBank al llarg dels anys a través de la seva activitat financera i de la seva Obra Social.
 
L'acte va comptar amb la presència de la vídua de Pau Casals i vicepresidenta cofundadora de la Fundació Pau Casals, Marta Casals Istomin, que va pronunciar la conferència "Pau Casals, el compromís amb les persones".
 
La música també va ser protagonista de la mà de la pianista japonesa Yoko Suzuki i de la violoncelista Mariona Camats. L'acte va finalitzar amb la interpretació del Cant dels Ocells en la versió de Pau Casals amb la interpretació de l'Orfeó Manresà.
 
CaixaBank, present a la comarca des del 1916
 
L'oficina 0017-Manresa de CaixaBank, ubicada avui al Passeig Pere III, 17-19, va obrir les seves portes al públic el 9 d'abril de 1917. El primer punt d'atenció al municipi es va situar als baixos de la casa Gomis, al carrer el Born, 11. El 1924 l'oficina es va traslladar a un edifici propi projectat per l'arquitecte Enric Sagnier a la Muralla Sant Domènec, 24, xamfrà amb el carrer Àngel Guimerà. El 1975 va obrir portes al seu emplaçament actual del Passeig Pere III.
 
Actualment, l'oficina 0017-Manresa s'ha transformat en una oficina Store, amb un nou model de relació que fomenta la innovació, la transparència i la proximitat. El projecte d'oficines Store ha estat guardonat amb el Premi DEC al Millor Projecte de Customer Journey lliurat per l'Associació per al Desenvolupament de l'Experiència de Client (DEC).