Sant Fruitós preveu substituir l'ascensor de la Rosaleda per una rampa

L'Ajuntament ha tancat l'ascensor i ha obert un expedient sancionador a l'empresa encarregada del seu manteniment

Efectius d'emergències durant el rescat dels joves de l'ascensor
Efectius d'emergències durant el rescat dels joves de l'ascensor | Laia Candàliga
Redacció
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:36h
El govern municipal de Sant Fruitós de Bages ha emès un comunicat on es disculpa per l'afectació patida pels menors la passada nit de dissabte a l'ascensor de la passarel·la de la Rosaleda i pel patiment ocasionat als seus familiars, i assegura que prendrà "contundents mesures" per tal que els fets no es repeteixin.

Tal i com informava NacióManresa, aquest cap de setmana, uns joves menors d'edat es van quedar tancats a l'ascensor que dona accés a la passarel·la que travessa des de La Rosaleda fins al polígon Casanova. 

Aquest ascensor, des de la seva inauguració l'any 2009, "ha patit múltiples averies i ha donat més d'un ensurt als seus usuaris". L'equip de govern municipal fa mesos que estudia la possibilitat de "desmuntar l'aparell i substituir-lo per una rampa d'accés" ja que considera que "aquest projecte es va dissenyar i executar malament des dels seus inicis".

Després d'aquest darrer incident, la idea de substituir-lo per una rampa pren més força i des de l'Ajuntament està previst, que durant aquest mes de juny, s'encarregui la redacció del projecte per a la construcció d'una rampa. A banda, el consistori obrirà un expedient sancionador a l'empresa Embarba, encarregada del seu manteniment, per tal de depurar responsabilitats.

El comunicat de l'Ajuntament recorda que l'ascensor "es va instal·lar l'any 2009 i que va costar 92.000 euros", i des de llavors ha patit avaries degut a l'escalfament durant episodis d'altes temperatures. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha procedit al tancament de l'ascensor i no es permet el seu ús fins a disposar de més informació tècnica sobre l'aparell, i a tal efecte ha encarregat un informe pericial sobre les avaries.