Protecció Civil tanca l'alerta per l'onada de calor

El municipi de Vinebre, a la Ribera d'Ebre, ha assolit la màxima de Catalunya amb 40,2 graus | Al Bages, la màxima s'ha registrat a Castellnou, amb 37,7ºC | El Servei d'Emergències Mèdiques ha atès 223 incidències des del passat divendres

Redacció
18 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:27h
​Protecció Civil de la Generalitat ha tancat aquest diumenge l'Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per onada de calor, un cop el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l'avís per onada de calor i el Departament de Salut ha finalitzat la fase dos del Pla d'onada de calor de Salut (POCS). La temperatura més alta que s'ha registrat en els darrers dies s'ha donat a Vinebre, a la Ribera d'Ebre, municipi que ha arribat als 40,4 graus. També a Organyà, a l'Alt Urgell, s'han enfilat els termòmetres arribant fins als 38,2 graus, mentre que a la ciutat de Lleida, al Segrià, i a Vilobí d'Onyar, la Selva, el mercuri ha pujat fins als 37,9 graus. Al Bages, la temperatura més alta s'ha viscut a Castellnou amb 37,7ºC.

223 incidències ateses

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha informat dels incidents relacionats amb l'onada de calor que s'han atès al 061 CatSalut Respon des de l'inici de l'alerta el passat dijous a les 13:40 hores i fins avui a les 10.00 hores d'avui diumenge: 223 incidents atesos, en 147 dels quals ha estat necessari activar un metge a domicili o una ambulància del SEM.

Des de l'inici de l'onada de calor fins aquest diumenge, el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 80 avisos. Pel que fa al subministrament elèctric, ENDESA ha informat que no hi ha hagut incidències relacionades amb l'onada de calor i l'augment del consum elèctric, que s'ha establert entre un 15 i un 18% més que la setmana passada. Amb tot, aquests valors de consum han estat dintre de la normalitat.

A banda d'aquestes incidències, Protecció Civil ha estat en contacte amb la Creu Roja i les empreses de teleassistència i s'han establert dispositius preventius i de seguiment fent trucades i visites a les persones més vulnerables per evitar possibles incidències sanitàries derivades de la calor.