«El Retaule dels Embotits» de les Enramades de Sallent aplega 900 persones

Interpretació d'«El Retaule dels Embotits», dissabte a Sallent
Interpretació d'«El Retaule dels Embotits», dissabte a Sallent | AlSllt
Redacció
18 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:28h
Dissabte es va estrenar la 8a edició del Retaule dels Embotits, per primer cop a Cal Carrera, on hi van assistir més de 900 persones entre les dues sessions que es van portar a terme. Després de 7 anys consecutius, les Enramades de Sallent de l'any passat es van quedar sense els clàssics Embotits, que segons la junta, van agafar-se un any sabàtic per renovar-se i agafar noves idees.

Enguany, la Coral Nova Harmonia ha tornat a posar en escena aquesta llegenda sallentina amb una nova escenografia dirigida per Tàtels Pérez. Com a novetat, l'Esbart Vila de Sallent també ha posat el seu granet de sorra participant per primera vegada en aquesta obra de teatre. L'Escola de Música cal Moliner, com cada any també hi ha tingut representació, aquesta vegada sota la direcció musical de Judit Aloy.

El Retaule dels Embotits, s'ha convertit en un emblema de les enramades de Sallent que mou una setantena de persones entre actors, cantants, músics i personal de les diverses entitats. Es tracta d'una adaptació lliure de la llegenda sallentina que narra la història de com es van embotir sacs amb palla en forma de ninots per defensar-se de les tropes estrangeres quan Sallent era una ciutat emmurallada.