La CUP defensa al ple que «encara que estiguis amb les calces abaixades, no és no»

La regidora de la Dona i d'Igualtat, explica que durant la Festa Major es realitzaran diverses mesures de conscienciació contra els abusos sexuals

Imatge d'arxiu dels regidors de la CUP, amb Gemma Tomàs en primer pla
Imatge d'arxiu dels regidors de la CUP, amb Gemma Tomàs en primer pla | Pere Fontanals
17 de juny del 2017
Actualitzat el 29 de juliol a les 10:36h
La regidora de la Dona i d'Igualtat, Cristina Cruz, va explicar dijous al ple municipal que el govern està preparant un conjunt d'accions per a la Festa Major destinades a la conscienciació i defensa de les persones que rebin abusos i agressions sexuals durant, sobretot, les nits de festa. Les explicacions de la regidora van arribar després que la CUP presentés una moció per traslladar a la Festa Major oficial, les accions que ja van dur a terme juntament amb altres col·lectius, durant l'Alternativa de 2016.

Gemma Tomàs, per part de la formació rupturista, va explicar que el protocol que proposaven partia de la detecció de "punts calents", com la manca d'il·luminació en alguns carrers i de les actituts que, encara que tinguem normalitzades, són abús, com convidar a una copa, "que pot fer pensar a algú que li obre les portes a un acostament". Les accions han d'anar en la línia d'empoderar a les noies, i que tothom tingui clar que "encara que estiguis amb les calces abaixades, no és no".

Coneixent les mesures que el govern implementarà en aquest sentit, Tomàs va demanar que l'espai per atendre a possibles víctimes d'abús o agressió sexual estigués diferenciat del dels testos alcohòlics, i que es tingui en compte la il·luminació a l'hora d'instal·lar els labavos portàtils.

Cristina Cruz, per part del govern, va explicar algunes pinzellades del pla contra les agressions sexuals que es portaran a terme. L'Ajuntament posarà set plafons amb frases contra les agressions sexuals, també els gots de plàstic de les barres i dels establiments que serveixin durant la festa, portaran la llegenda de "No és no", i es farà un esforç suplementari de coordinació entre la Policia Local i els Mossos per detectar possibles situacions de risc.