Un descuit del govern permet a Rojo «colar» el seu discurs espanyolista

Els regidors de C'S, Andrés Rojo i Miguel Cerezo, en una imatge d'arxiu
Els regidors de C'S, Andrés Rojo i Miguel Cerezo, en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
17 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:34h
El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar dijous l'estructura orgànica que ha de conduir els actes de la capitalitat de la Cultura Catalana que la ciutat tindrà el 2018. Una estructura que, com va explicar la regidora de Cultura, Anna Crespo, tindrà un consell executiu, un consell assessor i una comissió de seguiment.

El fet destacable va ser, però, que inicialment des de la regidoria es va convidar a tots els grups, excepte al de Ciutadans i al regidor no adscrit Miquel Davins. Aquest fet, que ja s'havia solucionat abans del ple, va servir al president i portaveu del grup municipal de la formació taronja, Andrés Rojo, per tenir el seu minut de glòria. Amb un to de greuge, Rojo va assegurar que "la cultura catalana ha estat influïda per les cultures de totes les regions d'Espanya, i també és cultura catalana la que es fa en espanyol, per això nosaltres serem a la comissió de seguiment".

L'alcalde, Valentí Junyent, va prendre el relleu per tornar-se a disculpar davant dels espanyolistes. "Imaginin si ens penedim, que sabem que si no haguéssim tingut aquest descuit, ens hauríem pogut estalviar el seu discurs". Jordi Garcés, de la CUP, per la seva part, es va mostrar molt molest: "no ens colis el teu discurs espanyolista si ahir, durant la junta de portaveus, tots els grups ens vàrem disculpar expressament amb vosaltres".