​El Cicle BBVA de Cinema de Muntanya 2017 projectarà dos documentals a Manresa

Es podran veure el dijous 22 de juny a l'auditori de la Plana de l'Om

Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:55h
El proper dijous, 22 de juny, la quarta edició del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló farà parada a la capital del Bages per a projectar dues de les millors pel·lícules premiades en la 34a edició del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló. Es tracta de Freedom under load (Gran Premi Vila de Torelló i premi FEEC a la Millor Fotografia 2016) i La liste (Premi Grandvalira a la Millor Pel·lícula d'Esports de Muntanya 2016). Totes dues es podran veure a partir de les vuit del vespre a l'auditori de la Plana de l'Om en un acte obert a tothom que s'ha organitzat conjuntament amb el Centre Excursionista de la Comarca del Bages.

Els films

"Freedom under load"

A la serralada de l'Alt Tatras hi persisteix un ofici que encara el relleu generacional amb decisió. Amb pesades càrregues de 100 quilos a l'esquena i desafiant el vent, la tempesta o la neu profunda, uns homes han triat una professió prou especial: portar subministraments als diferents refugis del Tatras. El documental, dirigit per l'eslovac Pavol Barabas, descobreix a través de la vella generació de portejadors, què s'amaga darrere l'elecció d'aquest dur ofici.

"La liste"

El protagonista del documental és l'esquiador freeride Jérémie Heitz i el seu objectiu és esdevenir el millor especialista d'aquesta modalitat. Seguint una llista amb els descensos dels principals cims alpins que vol realitzar, es va trobant les grans llegendes del descens extrem que han fet progressar aquest esport, com Sylvain Saudan o Dédé Anzévui. El film, que té una durada de 44 minuts, està dirigit pel suïs Guido Perrini.