L'Ajuntament enderroca subsidiàriament una casa del carrer Santa Maria

Edifici que ha començat a enderrocar l'Ajuntament aquest dijous
Edifici que ha començat a enderrocar l'Ajuntament aquest dijous | AjM
Redacció
15 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:26h
Aquest dijous al matí s'han iniciat els treballs previs a l'enderroc de la finca situada al carrer Santa Maria número 18 de Manresa. Es tracta de l'edifici on va haver-hi un incendi a l'interior d'un dels habitatges, ara fa un mes. La inspecció de tècnics municipals va dictaminar que l'edifici estava en ruïna i va ordenar l'enderroc imminent, que ara porta a terme l'Ajuntament de manera subsidiària.

Els treballs d'enderroc del número 18 del carrer Santa Maria duraran un mes, aproximadament. La finca, de baixos i dues plantes, té façana en aquest carrer, però també dóna al passatge Sederia i al carrer Ignasi Balcells. Els operaris ja han col·locat una bastida per procedir a l'enderroc. El trànsit pel carrer Santa Maria es mantindrà, si bé en algun moment es podria efectuar algun tall puntual.

El 21 de maig passat, es va declarar un incendi a la primera planta d'aquesta finca. Personal tècnic de Territori de l'Ajuntament va fer una inspecció a l'immoble, que va determinar la ruïna de l'edifici. L'Ajuntament ha ordenat l'enderroc. En no dur-lo a terme la propietat, l'Ajuntament el porta a terme de manera subsidiària, amb caràcter emergent, i posteriorment demanarà el rescabalament de l'import a la propietat. Serveis Socials va atendre les persones que ocupaven la finca, que van manifestar que tenien la possibilitat de traslladar-se a un altre habitatge.