ICV exigeix al Govern que fixi terminis i limitacions clares sobre l'abocament al Cogulló

Els ecosocialistes es reiteren en la defensa dels llocs de treball de la indústria minera a la comarca i reclamen que en cas que es continuï abocant al Cogulló es fixin mesures compensatòries clares de restauració mediambiental

Redacció
14 de juny del 2017
Actualitzat a les 21:44h
Iniciativa per Catalunya Verds del Bages exigeix al Govern de la Generalitat que fixi terminis i limitacions clares en la possible continuïtat en els abocaments al runam del Cogulló. En aquest sentit, i amb la voluntat de preservar els llocs de treball, els ecosocialistes a través del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, han presentat esmenes a la proposta de resolució que es debatrà dijous al Parlament de Catalunya

Una resolució que "ha de deixar clara la voluntat de que continuï la indústria minera, que es mantinguin els llocs de treball al mateix temps que s'incrementen les exigències mediambientals a l'empresa". A més, lamenten que en tot aquest procés el Govern hagi estat el gran desaparegut en la proposició de mesures. 

Les esmenes, que han estat acceptades i incorporades al text, busquen assegurar que es posen limitacions clares a la possible continuïtat dels abocaments al Cogulló. Així assenyalen que empresa i Govern han d'actuar de manera totalment diferent a com ho han fet fins ara. "No ens val que es fixi una nova data final d'abocaments, són imprescindibles terminis clars que garanteixin que progressivament es reduiran els abocaments en els volums de residu fixats". 

A més, ICV retreu a l'empresa que no alertés de les dificultats de compliment del termini acordat des del primer moment, i que hagi esperat als últims mesos per fer-ho. En aquest sentit s'ha incorporat també a la resolució la necessitat de seguiments i controls continus i exhaustius de que es compleix amb les noves mesures establertes. Un control i seguiment que caldrà també dur-lo a terme en el marc del Fòrum de la Mineria del Bages. 

La resolució recull també a proposta d'ICV i Catalunya Sí que es Pot, que en cas que el jutge accepti que de manera temporal continuïn els abocaments al Cogulló es fixin mesures compensatòries clares de restauració mediambiental. Per això insten al Govern que "aprofiti que el Pla Director està pendent d'aprovació definitiva, per ser molt més exigents amb les mesures de restauració i que s'avanci de manera contundent el calendari de restauració i retirada de la resta de runams de Sallent". 

ICV es reitera en què és plenament compatible la continuïtat de l'activitat minera i els seus llocs de treball amb el respecte i compliment estricte de la normativa mediambiental. Però assenyala, que per fer-ho possible, és imprescindible que l'empresa compleixi i el Govern exigeixi i controli constantment.
Arxivat a