L'Avinent aconsegueix tretze medalles en al Campionat de Catalunya de promoció

Ona Bonet, campiona aleví de salt d'alçada
Ona Bonet, campiona aleví de salt d'alçada | CAM
14 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:26h
El passat dissabte es va disputar la final del Campionat de Catalunya individual de les categories benjamí, aleví i infantil a les pistes de Castellar del Vallès. L'Avinent CA Manresa ha obtingut 13 medalles, amb 4 d'or, 5 d'argent i 4 de bronze. A més cal mencionar que de les 66 actuacions manresanes, 41 d'elles han finalitzat en posició de finalistes (8 primers). De les moltes marques obtingudes cinc d'elles han estat amb rècord de Manresa.

Per llocs finalistes, l'Avinent CA Manresa ha quedat en primer lloc en la classificació de clubs en la categoria benjamí. Segon en la categoria infantil. I en tercer lloc en la categoria aleví. Un any més, la suma de les tres categories atorga al club manresà el mèrit de ser el millor club de promoció en aquests campionats a nivell d'atletes finalistes, a més de ser l'únic club en totes les categories amb presència en els tres primers llocs, que donen una imatge de treball de promoció estable i regular de l'escola d'atletisme.

Individualment, destaca l'atleta infantil Clàudia Galan que es va proclamar doble campiona en les proves de 80 metres i salt d'altura. Galan que va guanyar la prova de 80 metres tanques beneficiada per la caiguda de la millor candidata al títol, on a més va aconseguir batre el rècord manresà al fer un extraordinari temps de 12"41 que milloren la plusmarca en trenta-sis centèsimes que estava en mans de Judith Devers des de l'any 2015. Mentre que en el salt d'alçada va guanyar amb autoritat, on va superar el llistó a 1,55 metres que iguala el rècord manresà d'aquesta especialitat, i que després per tres vegades va estar a punt de superar els 1,58 metres.

El salt d'altura també va donar una altra campiona, en aquest cas en categoria aleví, on Ona Bonet es va imposar aquesta vegada amb un salt de 1,35 metres, atleta que acredita aquesta temporada 1,45 metres.

La primera campiona de la jornada ha estat la benjamina Lúcia Molina que ha guanyat el concurs de salt de llargada amb un millor salt de 3,56 metres. Aquesta mateixa atleta ha estat sots-campiona en la final dels 60 metres llisos amb un temps de 9"42, en semifinals va marcar un registre de 9"31 que suposa rècord de Manresa al millorar l'anterior plusmarca en quatre centèsimes que tenia Elna Cornellas de l'any 2010.

Doble medallista ha estat també el infantil Pau P. Perpiñan en els llançaments de pes i de disc. Perpiñan ha sigut sots-campió en la prova de pes amb un millor tir de12,46 metres, mentre que en el concurs de disc ha aconseguit la medalla de bronze al fer en el seu primer intent una distancia de 33,13 metres.

Sots-campiona l'atleta infantil Rut Tristany en la prova de triple salt, on fins el sisè i darrer intent no va aconseguir assegurar-se pujar al podi, ja que anava quarta en aquell moment i per fer-ho va tenir que saltar fins a 10,43 metres que suposa millorar en vint-i-un centímetre la plusmarca que ell mateixa va estrenar fa tres setmanes en la jornada prèvia.

El velocista Biel Cirujeda ha estat sots-campió aleví de la cursa de 60 metres llisos amb un bon registre de 8"63. Cirujeda alhora ha estat cinquè en la prova d'alçada on tres centímetres l'han apartat del podi al saltar 1,35 metres.

La benjamina Sira Salas ha estat sost-campiona en el llançament de pilota amb un millor tir de 23,15 metres, a més Salas a quedat sisena en el salt de llargada a deu centímetres del podi.

Han estat bronze el saltador de perxa aleví Joan Lladó al superar el llistó a 2,00 metres. L'atleta alevina Ivet Salas en la prova de llargada amb un millor salt de 4,12 metres assolit en el cinquè intent, ja que en els tres primers anava situada en setena posició. I pel benjamí Martí Carbonell que en el concurs de salt d'alçada ha aconseguit superar el llistó a 1,12 metres en el tercer i darrer intent. Sent la prova de salt d'alçada la prova que ha donat més medalles a la representació manresana amb un total de tres de les tretze assolides.

Per ben poc, tres atletes infantils van lluitar de molt a prop per les medalles, i van aconseguir una meritòria quarta posició. Jan Diaz als 150 metres llisos amb un bon temps de 19"33 a pesar de córrer amb moltes molèsties. Núria Ballarin en la prova de 3000 metres marxa amb un temps de 16'44"91. I Emma Torres que tot i remuntar en els llançaments de millora de la prova de disc es va quedar a mig metre del podi amb un tir de 20,02 metres en el cinquè intent.

Moltes altres bones marques i actuacions es van aconseguir al llarg del dia, però una d'elles va aconseguir superar el rècord manresà més antic de la categoria aleví femení que datava de l'any 2004 de Laura Farré, la protagonista de la gesta ha estat Berta Guitart que amb un tir de 8,05 metres en la prova de llançament de pes ha estat la primera alevina en superar els vuit metres en aquesta prova, millorant la plusmarca local en trenta-dos centímetres, on amb aquest registre ha estat la sisena classificada de la final catalana d'aquesta disciplina.