Detenen tres persones a Artés per robatoris en tres cases del Bages

Tenen entre 19 i 31 anys i són residents del Prat de Llobregat i Barcelona

Redacció
14 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:26h
Agents dela Mossos d'Esquadra de la Unitat d'investigació de la comissaria del Bages van detenir el passat 9 de juny, tres homes, d'entre 19 i 31 anys i veïns de del Prat del Llobregat (Baix Llobregat) i Barcelona, com a presumptes autors de tres robatoris amb força a l'interior de domicilis.

La investigació va començar a finals de maig d'enguany després de detectar-se un seguit de robatoris amb força en domicilis d'urbanitzacions properes a Castellnou del Bages. En tots els casos els objectius dels lladres eren immobles que tinguessin característiques comunes: cases a quatre vents, adossades o xalets, que permetessin un accés senzill a través de balconades o terrasses pel mètode d'escalament i que estiguessin ubicades en zones properes a vies ràpides per fugir amb rapidesa en el supòsit que fossin detectats.

Els lladres, que actuaven a qualsevol hora, un cop aconseguien arribar a la porta o finestra que volien franquejar utilitzaven tornavisos per fer palanca i accedir al domicili.

La investigació es va precipitar quan el passat 9 de juny, al voltant de les 10 del matí, es va alertar als Mossos que tres homes estaven robant a l'interior d'una casa de Pinedes de Castellnou.

Immediatament es va muntar un dispositiu policial que va permetre, poc després, localitzar i detenir els tres lladres quan es trobaven al carrer Rocafort d'Artés. Als detinguts se'ls hi va intervenir diferents peces de roba fosca així com guants de treball i utensilis per cometre fets delictius.

Els investigadors de la comissaria del Bages relacionen els detinguts amb dos robatoris amb força més comesos els darrers dos mesos. Concretament, un del 29 de maig a Artés, on no van aconseguir endur-se res, i l'altre, el passat 8 de juny, en una casa de la urbanització el Serrat de Castellnou on es van endur joies i petits electrodomèstics com càmeres de vídeo i fotos, una tableta, una videoconsola i un ordinador portàtil entre d'altres objectes.

Els detinguts, amb múltiples antecedents, van passar el 12 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.