Dissabte arrenca la 6a edició del cicle de concerts El Moianès sona

Redacció
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:21h
Les Limnos Quartet seran les primeres convidades del festival
Les Limnos Quartet seran les primeres convidades del festival | Imatge promocional
Les Joventuts Musicals de Moià ja ho tenen tot a punt per a donar el tret de sortida a la sisena edició del cicle de concerts El Moianès sona, que aplega música patrimoni i gastronomia. Es tracta d'una proposta que té per objectiu donar a conèixer els indrets més emblemàtics de la comarca, alhora que s'escolta música en directe i es té l'oportunitat de fer un tast gastronòmic amb productes locals, la majoria de producció ecològica.

El primer concert tindrà lloc aquest dissabte, 17 de juny, al Parc del Serrat de Monistrol de Calders. Es tracta d'un espai situat sobre un turó que s'aixeca a l'esquena del poble, amb grans vistes del municipi i de la riera de Sant Joan. Remodelat amb parets de pedra hi ha bancs, taules, fonts i un circuit gimnàstic. En un extrem del Parc, a més, hi ha el Racó del Kubala, que recorda l'estada a Monistrol del mític futbolista. Un cop acabada la visita en aquest espai, a les sis de la tarda agafaran el relleu les saxofonistes que componen el Limnos Quartet.

Format per Elena León (saxo tenor), Esther Sabaté (saxo alt), Gemma Torralbo (saxo soprano), i Núria Brull (saxo baríton), Limnos Quartet proposarà un repertori basat en la singular actualitat del saxo, un instrument que segueix construint la seva història dia a dia tot mantenint-se viu i en constant evolució. El repertori reflectirà la tradició del saxo clàssic i contemporani, amb una especial atenció al dinàmic panorama català.

Dos concerts més

El cicle es reprendrà el dissabte 8 de juliol, amb un concert a càrrec del Duo Ditirambo, format per Noelia Gómez a la viola i Alfonso Aguirre a la guitarra. Els músics oferiran el seu repertori a la casa i els jardins de Cal Canuto, una important residència datada del segle XX que es troba a Castellterçol.

Finalment, el darrer recital tindrà lloc el dissabte 29 de juliol a l'Ermita de Sant Sadurní, situada a Gallifa. Els encarregats d'amenitzar la vetllada seran els components de Mos Azimans, un conjunt que té la música antiga com a bandera. El quartet, amb la veu de Laia Frigolé i la direcció de Pau Marcos, recupera les cançons del trobador occità Bernart de Ventadorn i les posa a disposició de l'oient actual en versions impecables.

Tots els concerts (amb les corresponents visites guiades i amb el posterior pica-pica) tenen un preu de 15 euros. Les entrades es poden reservar trucant al 639.640.434 o enviant un correu a moia@joventutsmusicals.cat.