Els Tirallongues fan la seva millor actuació de la temporada en la trobada de l'Eix

Torre de 7 dels Tirallongues a Vic
Torre de 7 dels Tirallongues a Vic | Tirallongues
Redacció
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 21:59h
La Colla Castellera Tirallongues de Manresa va fer diumenge la millor actuació d'enguany durant la celebració de la 19ª trobada de Colles de l'Eix que tocava celebrar a Vic. És una actuació que, com cada any, comparteixen amb els Sagals d'Osona, els Marrecs de Salt i els Castellers de Lleida.

L'actuació començava amb un pilar caminat que cada colla feia per entrar a la plaça. Els Tirallongues començaven la primera ronda de castells amb la torre de 7, un castell molt tècnic que, amb nervis, van poder executar sense més conseqüències. Era la primera de la temporada i la primera descarregada des de l'any 2002 en els 19 anys d'aquesta trobada. En segona ronda descarregaven un 5 de 7 molt parat i solvent. Finalment, i després d'un intent desmuntat, van descarregar un 4 de 7 amb l'agulla. Per tancar l'actuació feien un vano de 5 (dos pilars de 4 i un pilar de 5 al mig).

Els Marrecs de Salt, que obrien plaça, van descarregar un 3 de 8 en primera ronda, un 5 de 8 en segona ronda (el primer de l'any) i dos intents desmuntats del 4 de 8 en la tercera ronda quedant-se així, sense poder completar les rondes de castells. Van acabar l'actuació amb el pilar de 6 que desgraciadament va quedar en intent quan faltava molt poc per coronar. Els Castellers de Lleida començaven l'actuació amb un 5 de 7. Després d'un intent desmuntat de 7 de 7, el descarregaven en segona ronda. Acabaven l'actuació amb un 4 de 7 amb l'agulla i un vano de 5. Els Sagals d'Osona, que eren els amfitrions, descarregaven sense problemes el 4 de 7, el 3 de 8 (també el primer de l'any) i la torre de 7, acabant també amb un vano de 5.

Per acabar la diada es feia el tradicional castell de germanor, concretament el 4 de 7. Aquest castell consta de quatre rengles, cadascuna de les quals formada per una de les quatre colles presents. 

Una jornada amb molta calor, però que va donar molt de sí ja que permetia a les colles mostrar les seves millors propostes tot just acabant el primer tram de temporada. Una trobada, la de Colles de l'Eix, que cada any que passa augmenta el nivell dels castells executats fruit de la progressió de les colles participants.

Els Tirallongues ara tenen una època tranquil·la, ja que no tenen cap més actuació durant aquest mes de juny. Tot i això, han de preparar-se fort per encarar un mes de juliol ple d'actuacions.