L'Escolania de Sant Miquel de Cardona ofereix un reeixit vermut musical al Firabar

Escolania de Sant Miquel de Cardona
Escolania de Sant Miquel de Cardona | Coral Cardonina
Redacció
11 de juny del 2017
Actualitzat a les 22:36h
L'emblemàtic Firabar de Cardona, una de les sales de concerts més dinàmiques de la comarca, va acollir, el passat diumenge, l'actuació de la històrica Escolania de Sant Miquel de Cardona. La cita va ser al migdia, a l'hora del vermut, i les taules, les cadires i la barra del local van quedar atapeïdes per la concurrència.

El petits cantaires cardonins van desglossar un programa ric i variat, acompanyat puntualment amb dinàmiques coreografies. Precisament la primera peça del concert va ser una simpàtica percussió corporal a ritme de marxa, seguida d'una lluïda interpretació de la tradicional catalana La filadora, acompanyada al piano per Francina Ribas. Seguidament, van entonar la popular cançó Vois sur ton chemin del film Los chicos del coro, així una emotiva Ave Maria del compositor polonès Michal Lorenc. 

Ja acompanyats de la guitarra de Josep Torres, van desglossar dos populars temes musicals de la dècada dels 70s. En primer lloc, la cançó italiana Che sarà de Jimmy Fontana, en una adaptació d'Ovidi Cobacho. Tot seguit, una animada versió de la cèlebre Quisiera ser del Dúo Dinámico, amb simpàtiques coreografies i gesticulacions que van fer volar, fins i tot, les partitures. 

En la recta final d'aquest vermut musical, va sonar també tot un clàssic de l'escolania cardonina: l'Al·leluia de Leonard Cohen, a la qual va seguir una apassionada Ave Maria a ritme de la milonga coneguda com a Tango to Evora. Finalment, i ja com a propina, els aplicats cantors van entonar l'espiritual When the Saints go marching in i, degut als insistents aplaudiments del públic, van acabar per bisar la milonga mariana.  

L'escolania de Sant Miquel Cardona està documentada com una de les més antigues del Principat català i és una de les poques que encara es manté activa. Va ser fundada l'any 1692, tot just fa 325 anys. Per això, enguany s'estan ultimant un seguit d'actes que tindran com a objectiu commemorar aquesta efemèride. El vermut musical del passat diumenge va ser el tret de sortida del consistent menú que tindrà lloc la propera tardor. Abans però, el proper diumenge 18 de juny, el petits cantaires cardonins tornaran a cantar per a solemnitzar l'Ofici de Corpus a l'església de Sant Miquel de Cardona. 
Arxivat a