Manresa reforça la cobertura d'alimentació i lleure dels infants aquest estiu

Amb l'ampliació de l'horari dels casals d'estiu, l'increment de la dotació per a l'adquisició d'aliments, el suport al servei d'atenció de l'AVV Escodines i amb el projecte #Invulnerables

Josefina Ramírez, Pilar Izquierdo, Àngels Santolària i Miquel Riera, durant la roda de premsa
Josefina Ramírez, Pilar Izquierdo, Àngels Santolària i Miquel Riera, durant la roda de premsa | AjM
Mar Martí
09 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:36h
L'Ajuntament de Manresa, a través dels Serveis Socials, i diverses entitats socials del territori han programat diferents activitats pels mesos de vacances d'estiu –juliol, agost i mig setembre- per omplir el buit en l'atenció als infants i adolescents en risc d'exclusió social. En concret, el consistori repartirà targetes alimentaries a 652 infants aproximadament que serviran perquè les famílies puguin adquirir aliments en un establiment determinat. Les targetes seran nominals i tindran un valor de 40 euros pels mesos de juliol i agost i de 26 euros per les dues setmanes de setembre. En global, però, el consistori i les entitats donaran cobertura a uns 900 nens i nenes aquest estiu, ja sigui a través de les targetes alimentaries o casals d'estiu.

Amb l'objectiu que cap nen quedi desatès aquest estiu, l'Ajuntament de Manresa, juntament amb entitats del tercer sector del territori, han endegat diferents projectes per donar cobertura als infants en situació de risc durant els mesos de juliol, agost i mig setembre. Durant aquest període els joves deixen d'anar a l'escola i, per tant, es queden sense beca menjador i recursos de lleure.

Una de les accions que durà a terme el consistori juntament amb Creu Roja és la creació d'unes targetes menjador que globalment tenen un pressupost de 50.000 euros. Aquestes targetes, que seran nominals, s'entregaran a 652 infants que es troben en risc d'exclusió. En concret, els beneficiaris rebran tres targetes: una per al juliol amb un valor de 40 euros; una per a l'agost amb valor per a 40 euros; i una per al setembre amb un valor de 26 euros. Segons ha detallat el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, els usuaris podran utilitzar aquestes targetes als establiments de la marca Bon Àrea i creu que aquest recurs també servirà per "empoderar" les famílies. 

Un altre dels projectes que s'impulsaran aquest estiu és l'ampliació dels casals d'estiu als centres oberts de la ciutat durant els mesos de juliol i agost augmentant l'horari d'atenció a sis hores –de 8:30h a 14.30h-. Segons ha detallat la regidora d'Acció Social de l'Ajuntament de Manresa, Àngels Santolaria, l'objectiu és continuar oferint a les famílies el suport socioeducatiu que es dona la resta de l'any i proporcionar dos àpats diaris –esmorzar i dinar- als 60 infants que s'atenen actualment als centres oberts. En aquests casals d'estiu s'oferiran activitats esportives, de lleure i educatives. 

A més, des del consistori s'ha explicat que també es donarà suport a l'Associació de Veïns de les Escodines que, per tercer any consecutiu, organitza un servei d'activitats gratuïts durant les tardes de l'estiu –de 17:30h a 20:30h-. En concret hi participaran una quarantena d'infants i joves d'entre 3 i 16 anys. 

Finalment, els infants manresans també rebran aquest estiu el suport del programa Invulnerables. En concret, la coordinadora del programa a Manresa, Pilar Izquierdo, ha explicat que un total de 130 nens es beneficiaran del programa aquest estiu que consistirà, entre d'altres, en un campus esportiu durant el mes de juliol i activitats a les piscines municipals. Els infants rebran el dinar durant el campus.