Josep Candàliga plegarà de l'Ajuntament d'Artés després de 25 anys aprofitant el relleu a l'alcaldia

L'històric líder republicà se centrarà totalment en la seva activitat professional, que ha mantingut durant tota la seva dilatada carrera política | També va ser, durant mig mandat, president del Consell Comarcal del Bages

Josep Candàliga, alcalde d'Artés fins al 15 de juny
Josep Candàliga, alcalde d'Artés fins al 15 de juny | ERC
08 de juny del 2017
Actualitzat el 09 de juny a les 11:22h
Josep Candàliga, l'encara alcalde d'Artés, anunciarà dijous que ve que deixa la política institucional després de 25 anys en l'Ajuntament d'Artés, 10 dels quals com a alcalde, tot aprofitant el seu relleu a l'alcaldia fruit del pacte de govern entre ERC i la CUP. 

Candàliga, que ha anunciat públicament la decisió aquest dijous durant la tertúlia del programa Barra Lliure de Canal Taronja, ha explicat a NacióManresa que "després de 25 anys combinant la seva activitat professional amb la municipal, és hora que em dediqui totalment a la feina, també a nivell familiar ho agrairan". A més a més, recorda que a principi de mandat ja va anunciar que no repetiria com a candidat el 2019, "i per tant no té massa sentit que continuï de regidor si haurà de ser algun company meu qui agafi el relleu a final de mandat"

Josep Candàliga va entrar com a regidor de govern a l'Ajuntament d'Artés el 1992, mesos després de les eleccions municipals de 1991, substituint la renúncia d'un company del Grup Unitari d'Artés (GUA). En les eleccions de 1995 va entrar directament, igualment pel GUA, llista associada a ERC, i tot i que van perdre les eleccions davant CiU, es va formar un govern d'unitat. De 1999 a 2003 va ser regidor a l'oposició, però a les eleccions de 2003, el GUA va guanyar, i ell va assolir l'alcaldia. Després d'una nova etapa a l'oposició entre 2007 i 2011, aquell any un "sí crític" de la CUP a la seva investidura li va permetre tornar a l'alcaldia, amb un govern en minoria i sense el suport directe dels rupturistes. Finalment, en els comicis de 2015, un pacte entre ERC i la CUP li va donar l'alcaldia fins el proper 15 de juny, que el candidat de la CUP, Ernest Clotet, li agafarà el relleu. Entremig, del 2009 al 2011, també va ser President del Consell Comarcal del Bages, i durant la baixa de maternitat de la gerent, va ocupar també aquesta plaça.

En el proper ple ordinari, que se celebra el proper dia 15, Josep Candàliga presentarà la seva renúncia, que es farà efectiva dies després, en un ple extraordinari que s'ha de convocar. El regidor d'urbanisme de la CUP, Òscar Vilarasau també presentarà la seva renúncia per motius professionals.