Guiteras i Estruch viatgen a Suïssa per estudiar bones pràctiques de gestió del territori

Guiteras (segon per l'esquerra) i Estruch (tercer per la dreta) juntament amb la comitiva catalana d'alcaldes i representants municipals
Guiteras (segon per l'esquerra) i Estruch (tercer per la dreta) juntament amb la comitiva catalana d'alcaldes i representants municipals | Diplocat
Redacció
07 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:28h
El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i alcalde de Moià, Dionís Guiteras, i l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch són, durant aquesta setmana, a Suïssa, en una missió d'informació organitzada pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i la Diputació de Barcelona, amb el suport del Consolat General de Suïssa a Barcelona i del Govern federal suís. L'objectiu del viatge, en el qual també hi prenen part altres alcaldes i representants municipals catalans, és poder visualitzar i estudiar sobre el terreny alguns exemples de bones pràctiques en l'àmbit de la gestió del territori i, en especial, en el disseny i la implementació de plans de transició entre zones urbanes, agrícoles, industrials i forestals.

Segons el secretari general de Diplocat, Albert Royo, "Suïssa és un país amb un sistema polític i administratiu molt ben valorat, en què els ciutadans participen molt activament en les polítiques públiques, i aquest és un model que ens interessa". Per la seva banda, el diputat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona, Jaume Ciurana, destaca que "Suïssa és un país proper, d'unes dimensions similars a les nostres, del qual podem aprendre molt en l'àmbit de les polítiques territorials i de respecte del medi natural".

Durant l'estada a Suïssa, la comitiva catalana visitarà exemples de bones pràctiques en matèria de gestió del territori a Ginebra, Berna i Zuric, i també veurà un exemple de cooperació transfronterera amb França a Annemasse.

Està previst que en el futur hi hagi una visita inversa, en què càrrecs municipals suïssos facin una visita a Catalunya per explorar un àmbit del seu interès.

La Diputació de Barcelona és una de les institucions que forma part del Patronat de Diplocat i des de fa uns anys participa en el finançament de l'entitat. Fruit d'aquesta col·laboració ha estat possible organitzar aquesta missió informativa a Suïssa.
Arxivat a