S'esfondra la teulada de l'edifici de Can Ton Bató al Poble Vell de Súria

L'edifici de Can Ton Bató, al carrer Major del Poble Vell amb la teulada esfondrada
L'edifici de Can Ton Bató, al carrer Major del Poble Vell amb la teulada esfondrada | AjSú
Redacció
30 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:49h
L'Ajuntament de Súria ha emès un comunicat en que informa que repararà la teulada malmesa de l'edifici de Can Ton Bató i analitzarà possibles danys estructurals en aquest immoble del Poble Vell, després de l'esfondrament que es va produir la nit de divendres 26 a dissabte 27 de maig sense provocar danys personals.

L'esfondrament va tenir lloc en cedir una biga malmesa de la coberta d'un terrat a la planta superior de l'immoble, que està deshabitat i no té cap mena d'ús. L'edifici de Can Ton Bató es troba al carrer Major del Poble Vell, davant de l'església del Roser, i és de propietat municipal des de l'any 1993.

El deteriorament d'aquesta biga havia estat detectat recentment i s'estava pendent d'una inspecció més aprofundida per definir possibles actuacions. Davant d'aquesta situació fortuïta i sobrevinguda, l'entorn de la façana principal de l'edifici havia estat tancat al pas de vianants en aquestes darreres setmanes.

Després de l'esfondrament, la Policia Local va instal·lar cintes de protecció en aquesta mateixa àrea. Els serveis tècnics municipals valoraran l'abast de la intervenció amb les mesures de reposició més efectives, que seran executades el més aviat possible.

Can Ton Bató és un immoble de dues plantes que està deshabitat des de fa dècades. En algunes edicions de la Fira Medieval d'Oficis, els baixos de l'edifici havien estat oberts al públic, però en els darrers anys se'n va descartar l'ús a la vista del seu progressiu deteriorament.
Arxivat a