Cinquanta-nou alumnes de Manresa completen la seva formació al programa Laboràlia

Redacció
30 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:43h
Foto de família dels alumnes de Laboràlia, els seus professors i membres de l'Ajuntament de Manresa
Foto de família dels alumnes de Laboràlia, els seus professors i membres de l'Ajuntament de Manresa | AjM
Un total de 59 alumnes de 4t d'ESO de Manresa han finalitzat amb èxit la seva formació al programa Laboràlia corresponent al curs 2016-2017. El Saló de Sessions de l'ajuntament de la ciutat ha acollit, aquest dimarts al matí, l'acte de cloenda de la nova edició del programa Laboràlia impulsat per l'Ajuntament de Manresa amb el suport de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona. 

L'acte ha comptat amb l'assistència de la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo; de la regidora d'Ocupació i Emprenedoria, Cristina Cruz; de la regidora d'Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich; i de la directora adjunta dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Anna Torruella; així com els alumnes, professors i les persones implicades en el projecte. 

Durant l'acte s'ha fet una valoració del nou curs, s'han lliurat els diplomes als alumnes participants i posteriorment, a la Sala de Columnes, hi ha hagut una visita a l'exposició de treballs realitzats durant el curs. 

Un programa per a estudiants de 4t d'ESO 

Laboràlia és un projecte experimental de transició escola-treball per a estudiants de 4t d'ESO dels centres de secundària de Manresa. L'objectiu del programa és que els alumnes que es troben en el darrer curs de l'ensenyament obligatori i que es mostren desmotivats per finalitzar el cicle, es familiaritzin amb diferents oficis i el mercat laboral. Mitjançant l'adaptació del currículum de l'alumne s'intenta facilitar que completin els estudis secundaris i finalitzin l'ESO amb èxit. 

Aquest programa va ser impulsat per la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa el setembre del 2002 amb la voluntat d'aportar un recurs complementari als instituts de la ciutat, i s'executa conjuntament amb la regidoria de Promoció d'Ocupació i Emprenedoria, i compta també amb el suport de la Diputació de Barcelona.