El santjoanenc Joan Casahuga repeteix de president de la Federació Catalana d'Esquaix

Joan Casahuga, a l'esquerra, i Nasi Herms amb el Trofeu del Sis Nacions
Joan Casahuga, a l'esquerra, i Nasi Herms amb el Trofeu del Sis Nacions | FCE
Redacció
30 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:41h

Joan Casahuga, a l'esquerra, i Nasi Herms amb el Trofeu del Sis Nacions Foto: FCE

El santjoanenc Joan Casahuga inicia aquest juny el seu segon mandat com a President de la Federació Catalana d'Esquaix i Raquetbol després d'haver estat de nou escollit per dirigir quatre anys més l'esquaix català.

L'any 2013, Casahuga va accedir a la presidència on va incorporar com a Gerent al manresà Nasi Herms, ex-jugador professional amb una reconeguda trajectòria internacional i alhora Seleccionador Català amb la voluntat de que l'esquaix català sigui un referent a nivell europeu, creant una lliga pròpia desvinculada de la tutela de la federació espanyola. Tant Herms com Casahuga sempre han manifestat la voluntat d'assolir el reconeixement internacional de la selecció catalana d'esquaix tal com ja passa amb la modalitat de Raquetbol, on Catalunya té selecció oficial reconeguda per la Federació Internacional de Raquetbol, IRF. L'any 2014 la selecció catalana d'esquaix va endur-se el Sis Nacions derrotant a equips prou potents com Portugal, França i Itàlia. Encara que es tractava d'un campionat no oficial, sí que va permetre que l'esquaix català comencés a comptar a nivell internacional. 

La gran aposta de la Junta encapçalada per Casahuga durant els propers quatre anys és aconseguir sembrar la llavor perquè hi hagin escoles d'esquaix per tot el territori català. Són molt conscients de que cal fer pedagogia d'aquest esport, si es vol mantenir i créixer. Actualment hi ha tres jugadors catalans entre els 120 millors jugadors del mon (rànquing PSA) i l'objectiu es doblar aquest número en els propers deu anys.

Joan Casahuga va començar en el món de l'esquaix a mitjans dels anys 80 a l'Squash Manresa fins a seva desaparició l'any 1993. Des de llavors és al Nat's Sport de Sant Fruitós de Bages. Allà el trobareu molts dies ja sigui gestionant l'escola d'esquaix que hi té la federació, com promocionant aquest esport, com competint i entrenant amb els seus companys d'equip que participen en les lligues oficials de la federació.