Oriol Barri i Roger Margarit guanyen l'Aglà 2017 i tocaran a les Vesprades de Fonollosa

Compartiran cartell el 8 i el 15 de juliol, amb Ramon Mirabet i Sopa de Cabra

Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:17h
Oriol Barri ha estat el que ha recollit més vots en la final
Oriol Barri ha estat el que ha recollit més vots en la final | Promocional
Després d'un període de votació popular on s'han emès 1.490 vots entre els quatre grups finalistes, els guanyadors de l'Aglà 2017 han sigut Oriol Barri (amb un 62%) i Roger Margarit (amb el 26,6%), que s'han imposat a Pantaleó i Coriolà. Els dos artistes, acompanyats de la resta de components del seu grup, actuaran a les Vesprades sota l'Alzina de Fonollosa d'enguany. Margarit ho farà el 8 de juliol, just abans de l'actuació de Ramon Mirabet, i Barri el dissabte següent, 15 de juliol, amb Sopa de Cabra.

Roger Margarit (8 de juliol, amb Ramon Mirabet)

Roger Margarit de Rubí, és cantautor pop, format en el món del clàssic i del jazz amb el piano com a instrument principal, es sent molt còmode escrivint i cantant cançons aparentment senzilles i de fort component intimista i emocional, sovint a cavall entre el pop més irracional i la cançó d'autor més delicada.

A Vesprades sota l'Alzina presentarà el seu segon treball discogràfic El Secret del bàrman (PICAP, 2015) és un treball musical de molta més profunditat pel que fa a conceptes i amb un tractament molt diferent en la producció artística on en Pere Jou, líder del projecte Quart Primera li dóna suport en el resultat artístic. El disc té un caire més melancòlic, sentimental i íntim, amb molta més presència del piano, sonoritats pop i cert regust a jazz. En ell parla de temes com la soledat o la pèrdua però des d'una perspectiva imaginativa i optimista; utilitzant la historieta d'un noi atrapat en un misteriós bar del Raval per tal d'exposar el seu univers interior. Ens vindrà a presentar el seu treball en format banda.

Oriol Barri (15 de juliol, amb Sopa de Cabra)

Després de presentar el primer disc Nosaltres -4a posició als Premis Enderrock en la categoria de Millor disc d'autor-, i de recórrer Catalunya presentant aquest nou treball, l'Oriol Barri compagina la seva carrera d'autor amb la d'activista social pel drama dels refugiats.

Després de ser voluntari als camps de Grècia i coordinador de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra al Bages i, amb l'experiència de participar al concert Volem Acollir al Palau Sant Jordi, Barri crea la lletra de la cançó himne d'aquesta campanya Un món per a les persones juntament amb Ferran Gallart (Strombers) autor de la música. Amb aquest nou punt de mira, ara enregistra el segon disc amb la producció de Bernat Sànchez (Mine, Joana Serrat) amb un estil que evoluciona cap a l'Indi i pop alternatiu sense oblidar les arrels de la música d'autor. Aquest disc el presentarà al solstici de tardor de 2017 (setembre-octubre) però aprofitarà el concert a les Vesprades per fer un tastet d'aquesta nova sonoritat.

Les entrades es poden comprar online o a diversos punts presencials. Tota la informació la podeu trobar a: www.vesprades.cat