Manrusionica torna amb figures com DJedjotronic, Eric Sneo i Alexander Robotnick

La setena edició oferirà sis actuacions live - en directe - de les quinze programades i repeteix l'espectacular videomapping a la basílica gòtica de La Seu

Presentació del Manrusionica 2017, aquest divendres al carrer del Balç
Presentació del Manrusionica 2017, aquest divendres al carrer del Balç | Manrusionica
Redacció
27 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:35h
L'equip de Manrusionica juntament amb l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la regidora de cultura, Anna Crespo, i el regidor de turisme, Joan Calmet, han presentat aquest divendres una nova edició del festival de música electrònica, Manrusionica, que torna a la capital del Bages el pròxim 10 de juny. L'acte de presentació ha tingut lloc al Carrer del Balç, al centre d'interpretació, i hi han assistit una cinquantena de persones.

La capital del Bages es tornarà a omplir durant 24 hores de colors, però sobretot de sons dels ritmes electrònics més coneguts i també els emergents del moment. Manrusionica i l'Ajuntament de Manresa organitzen una nova edició del Manrusionica, el festival de música electrònica de la Catalunya Central patrocinat per Estrella Damm, Thunder Bitch, Ítaca i Videoacústica, que arriba el pròxim 10 de juny oferint per primera vegada més lives que en edicions anteriors.

Confirmats quinze noms internacionals i nacionals

El festival arriba consolidat com a un conjunt coherent de propostes de nous talents de l'escena musical nacional i internacional, tot i que tampoc deixa d'apostar per figures ja consagrades. És per això que el pròxim 10 de juny es podrà gaudir d'artistes de la talla com el francès DJedjotronic (Ep Stapon 2016), Eric Sneo, l'alemany consagrat a escala internacional o el sempre homenatjat i arribant des d'Itàlia, Alexander Robotnick. Juntament amb aquests s'hi sumen les incorporacions nacionals de CLIP, Undo, Uroz o Playless. El cartell el completaran Fuyuki Shinohara, Brontë, Galera, Nolah, Bofirax, Supercomputer, 13/23 i Lökagïta.

Aquest any, com a novetat principal, del total d'aquestes actuacions sis seran en directe. En el seu conjunt, el festival vol continuar oferint una selecció de música singular i precisa, en un ambient inspirador. Tres escenaris i tres ambients amb actuacions finals que estaran lligades amb les posteriors de manera que l'espectador pugui submergir-se en un continu. En total es podran escoltar fins a 12 estils diferents.

Urbà, de petit format i intergeneracional

Manrusionica és l'únic festival de música electrònica a Catalunya de format petit i urbà i això el fa singular. Els diferents espais del festival - el Electronic Park, de 12 del migdia a 01:00 de la nit, on hi haurà foodtrucks, La Plaça de la Reforma o escenari ThunderBitch, de 19h. a 02:30h., ambos gratuïts i situats en ple centre històric de Manresa. Finalment Sala Stroika, 00:00h. a 06.30h. (10€ anticipada y 15€ taquilla) - conviuen amb la ciutat i amb tot aquell públic, intergeneracional i coneixedor o no de la música electrònica, que s'hi acosti.

Manrusionica juga amb diferents elements simbòlics de la capital del Bages, com per exemple la façana de La Basílica de la Seu on enguany, gràcies a Videoacústica el Videomapping. Com a novetat, a les dotze en punt, i durant deu minuts, l'oferirà l'espectacle audiovisual "Schockwelle" VideoMapping by Gerard3D juntament amb Sound FX Music Selection by Derobla. Una actuació que coordinarà música i visuals, únic i irrepetible, exclusiu per a l'ocasió.

Enguany els organitzadors han pres mesures per millorar l'accés i arribada als diferents espais, per aquest motiu hi haurà dos autobusos gratuïts en comptes d'un per traslladar el públic del centre històric fins a Sala Stroika.

Nova imatge, mateixa essència

L'espectacle musical ja fa set anys que se celebra a la capital del Bages i això és, sobretot, gràcies a la gent que de forma desinteressada hi participa, com han volgut remarcar els organitzadors. Manrusionica ha aconseguit fer-se un lloc a l'agenda cultural i artística de Catalunya i també entre els festivals de música electrònica nacionals, així ho constaten les 4.000 persones que van passar pel Manrusionica durant l'edició anterior.
 
Com a novetat final, en aquesta setena edició, Manrusionica arriba amb una imatge renovada. El festival deixa enrere la M de punts que fins ara l'havia caracteritzat per una M dibuixada amb traçades rectes que s'entrellacen, apostant així per una imatge més austera i depurada. Aquest canvi ha estat coordinat per una Directora d'Art Lucía Alcaina, que ha entrat a formar part de l'equip de Manrusionica amb l'objectiu de cohesionar i donar valor afegit a la coherència que busca el festival.