Èxit de participació a la jornada sobre malalties infeccioses de la Catalunya Central

Redacció
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:45h
I Jornada d'Actualització en Malalties Infeccioses a Sant Joan de Déu
I Jornada d'Actualització en Malalties Infeccioses a Sant Joan de Déu | Althaia
Prop de dos-cents professionals han participat a la I Jornada d'Actualització en Malalties Infeccioses que s'ha celebrat aquest dijous, 25 de maig, a la sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. La iniciativa és fruit del treball conjunt de diverses entitats sanitàries del territori davant la problemàtica creixent, no només a casa nostra sinó arreu del món, de les malalties infeccioses i els bacteris resistents. 

L'organització de la jornada ha anat a càrrec de l'Institut Català de la Salut (ICS), la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM), la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga, el Centre Sanitari del Solsonès, la Fundació Althaia i L'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears amb el suport del Col·legi de Metges de Barcelona i del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.

Al llarg de la jornada, diferents professionals d'aquestes entitats han exposat diferents aspectes vinculats a les malalties infeccioses. En concret, els gèrmens multiresistents als antibiòtics, el maneig de pacients afectats per aquests bacteris, la infecció urinària en pacients d'edat avançada, el codi sèpsia i la detecció precoç del VIH. La ponència magistral ha anat a càrrec del Dr. Climent Casals, de l'Hospital Clínic de Barcelona, que ha parlat de microbiota intestinal. 

En la inauguració de la jornada han intervingut el Dr. Ignasi Carrasco, director assistencial de la Fundació Althaia, i Teresa Sabater, cap del Sector Sanitari Solsonès - Bages – Berguedà del CatSalut, que han destacat la importància del treball conjunt entre les institucions sanitàries del territori i han valorat molt positivament aquesta experiència.