Exitosa inauguració del cicle musical en suport a les caputxines del carrer Talamanca

La formació coral del Conservatori Municipal de Música de Manresa, liderada per Jordi Noguera, va ser l'encarregada d'inaugurar el cicle

La formació coral del Conservatori Municipal de Música de Manresa saluda després del concert
La formació coral del Conservatori Municipal de Música de Manresa saluda després del concert | Ramon Payàs
Ovidi de Cardona
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:21h
Aquest dijous, el Cor de CMMM va inaugurar el cicle de Música a les Caputxines amb un concert de gran nivell molt concorregut.

La formació coral del Conservatori Municipal de Música de Manresa, liderada per Jordi Noguera, va ser l'encarregada d'inaugurar el cicle musical al convent de les Caputxines del carrer Talamanca. Una iniciativa impulsada per la plataforma ciutadana 379 que s'inscriu dins del conjunt d'activitats i d'actes en suport a la comunitat de monges d'aquest històric convent manresà, en litigi amb el bisbe de Vic

L'església de Sant Carles de Borromeu es va omplir a vessar per a aquesta cita inaugural, amb la presència de diversos mitjans d'àmbit comarcal i nacional, així com de representants de diversos col·lectius i entitats de la ciutat. El programa del concert va comprendre una escollida selecció de motets sacres romàntics, concretament dels compositors Fèlix Mendelssohn (Drei Motetten op. 69), Johannes Brahms (Warum ist das Licht gegeben, op. 74 n.1) i Anton Bruckner (Locis Iste). 

La vintena llarga de cantaires del cor manresà, integrat per alumnes i exalumnes, van fer una acurada interpretació de les exigents partitures dels mestres germànics, tot desglossant les colossals arquitectures sonores romàntiques amb una ajustada intensitat expressiva. El públic va aplaudir efusivament cada interpretació, forçant el bis de l'emotiu motet conclusiu de Bruckner. 

El grup manresà En Clau de Bages, un cor de dotze nois i noies que es van reunir per presentar-se al programa de Tv3 Oh happy day, seran els encarregats d'oferir el segon concert d'aquest cicle musical al convent, aquest divendres, a les 20.30h. Interpretaran un repertori variat que va des del clàssic fins a cançons actuals.