El FABA tancarà la primera edició amb una jornada d'art i música a l'Anònima

Cal destacar els concerts de Pavvla, la veu catalana amb més projecció del moment, i de Joan Garriga, un clàssic de la cúmbia, antic líder de Dusminguet i la Troba Kung Fu, que ara presenta nou projecte amb els Galactic Mariatxis

Paula Jornet, Pavvla, serà aquest dissabte a Manresa per cloure el FABA
Paula Jornet, Pavvla, serà aquest dissabte a Manresa per cloure el FABA | Albert Segura
Redacció
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:57h
Aquest dissabte es clourà la primera edició del FABA, el Festival Artístic del Barri Antic, al pati de l'Anònima, entrant per la porta del carrer Llussà. L'esdeveniment començarà a les onze del matí i serà d'entrada lliure. Durant tot el dia hi haurà una exposició de joieria organitzada per Pedra de Toc, un grup de joiers del barri vell de la ciutat que tenen la intenció de difondre la seva activitat artística. També s'hi instal·larà el mercat Somiatruites i es durà a terme una exposició engendrada des del projecte Murs Plàstics.

La primera convidada serà la cantautora Paula Jornet, coneguda artísticament amb el nom de Pavvla. Aquesta jove promesa va donar-se a conèixer interpretant el paper d'Ariadna Guitart a la sèrie de sobretaula La Riera. L'any passat va debutar en el terreny musical amb l'àlbum Creatures, una proposta molt interessant, amb influències anglosaxones i que està començant a gaudir d'una gran projecció internacional. El concert que oferirà a l'Anònima serà al migdia.

A la tarda la música continuarà amb un concert de la banda Joan Garriga i Galàctic Mariatxis. El conegut i carismàtic exlíder de Dusminguet i La Troba Kung-Fú  oferirà una proposta musical acompanyat de la banda Galàctic Mariatxis en la qual farà un repàs de la seva trajectòria, des de la seva discografia amb Dusminguet, els èxits de La Troba Kung-Fú, fins a l'actual aposta en solitari.

A més a més, al migdia hi haurà l'obra de teatre Kòmplices de la gent dels Carlins. I al vespre, a l'acabar el Saltaterrats, es farà el lliurament del premi de guarniment floral de balcons promogut per l'Ajuntament.

Aquest acte final, que és l'únic que han organitzat conjuntament tots els programadors de la FABA, ha comptat amb un pressupost de 7000 euros. "La marca de cerveses Mahou ha estat la que ens ha ajudat més econòmicament, tot i que també hem comptat amb el suport de Remsa, que ens ha imprès els tríptics i els cartells informatius; de l'empresa Clarena, que els ha distribuït, i de l'Ajuntament de Manresa, que ens ha cedit l'espai", han exposat. NacióManresa també ha col·laborat amb el FABA, a través de la publicitat.
 

Programa del FABA