L'Assemblea de l'ACB no aclareix res del sistema de competició de la temporada vinent

L'ICL Manresa no sap encara si existeix alguna opció de seguir entre els més grans

Assemblea de l'ACB celebrada aquest dimarts a Madrid
Assemblea de l'ACB celebrada aquest dimarts a Madrid | ACB Photo
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:49h
L'assemblea de l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) no ha decidit absolutament res sobre el sistema de competició de la temporada 2017-18. A dia d'avui no se sap quants equips hi prendran part ni si el play-off continuarà o es jugarà només una fase regular. Això afegeix incertesa al futur de l'ICL Manresa i el Real Betis Energía Plus, els dos equips que per mèrits esportius haurien de descendir a la lliga LEB.

L'aspecte més destacat ha estat l'autorització de l'assemblea a l'ACB a interposar un recurs contenciós-administratiu i la petició de mesures cautelars sobre la resolució de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència referent al cànon d'ascens per als equips de la lliga LEB que es guanyin el dret d'ascendir. Durant la seva exposició, Francesc Roca, president de l'ACB, ha recordat la sentència de l'Audiència Nacional que reconeix la capacitat dels clubs de bàsquet a autoorganitzar i regular les seves competicions. Aquest tribunal va donar la raó a l'ACB en la seva decisió de no inscriure l'any 2014 el Bilbao Basket. Tot i això, els biscaïns segueixen competint. També s'ha recordat el paper de mediador de la Secretària d'Estat de l'Esport per resoldre la problemàtica d'ascensos, descensos i sistema de competició.

Més tangencialment, l'ACB ha renovat el contracte de patrocini amb Endesa per als propers quatre anys, l'autorització per renovar amb Movistar com a soci patrocinador i l'aprovació d'un pla general de negocis que buscar un repartiment d'ingressos solidari entre clubs. 
Arxivat a