​L'Ajuntament farà un tractament fitosanitari contra el pugó a l'arbrat de Manresa

L'actuació tindrà lloc dimecres, dijous i divendres

Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:04h
La Unitat de Parcs i Jardins Urbans de l'Ajuntament de Manresa ha comunicat que durant la matinada de demà dimecres a dijous (24 i 25 de maig), i del dijous a divendres (25 i 26 de maig), en horari de 5 a 8 del matí, es portarà a terme un tractament fitosanitari en diverses zones de la ciutat pel control d'aphids i psyllids, popularment coneguts com a pugons, que són uns insectes que malmeten els arbres i la vegetació.

Aquest tractament, que és una mesura necessària per a la salut dels arbres i permet combatre les plagues i les possibles malalties que puguin tenir, es farà amb un equip atomitzador per arribar a qualsevol part de l'arbre  i es du a terme en horari nocturn per evitar molèsties als veïns.

Els arbres tractats són de les espècies, Acer Platanoides, cercis, Acer campestre, i Liriodendron.

Calendari de treballs previstos i espais

Matinada del dimecres 24 al dijous 25

- C/ Sant Joan d'en Coll (Acer Platanoides)
- C/ Alcalde Lluis Prunes (Cercis)
- C/ Alcalde Francesc Marcet (Cercis)
- C/ Alcalde Emilià Martínez (Cercis)
- C/ Ramon Iglesias (Acer campestre)
 
Matinada del dijous 25 al divendres 26
 
- Plaça Sant Domenec (Cercis)
- C/ Baixada de la Seu (Acer campestre)
- Plaça Reforma (Liriodendron)
- C/ Alfons Xll (Liriodendron)

Mesures de seguretat
 
És important que durant el tractament s'eviti la presència de personal aliè sense equip de protecció i retirar de la zona qualsevol animal domèstic. Tanmateix, abans de l'actuació s'ha de senyalitzar si es preveu la presència de personal a l'espai a tractar i comunicar al personal de guàrdia data i hora de tractament.

Després de l'actuació s'ha de respectar el termini de seguretat del producte i deixar assecar els espais tractats abans de permetre l'entrada de personal. El temps d'espera és de dues hores.