​Manresa acollirà la presentació de «La teva mirada parla», un llibre sobre l'autisme

Es durà a terme aquest dissabte a la Casa Flors Sirera

Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:20h
Aquest dissabte, 27 de maig, a les onze del matí, la Casa Flors Sirera de Manresa serà l'escenari de la presentació de La teva mirada parla, un llibre escrit per la manresana M. Queralt Palau que parla de la seva relació amb aquesta malaltia, com a mare d'una nena que la pateix. A través de catorze capítols concebuts com a relats breus, a La teva mirada parla s'aborden qüestions com els hàbits de la vida quotidiana, la comunicació, la percepció del món exterior o els reptes derivats de la necessitat de socialització de les persones amb autisme. Així mateix, la publicació també proporciona un seguit de pautes pràctiques que poden resultar útils no tan sols per entendre la malaltia en qüestió, sinó també per aprendre a gestionar les situacions que se'n deriven en el dia a dia.

Redactat en segona persona –i adreçat a la filla de l'autora, que és la veritable protagonista del relat, i a qui és dedicat el llibre-, La teva mirada parla ofereix un recull d'experiències directes destinades a facilitar la comprensió de l'autisme, entès com a condició humana.

L'obra, que es va començar a posar a la venda amb motiu de la diada de Sant Jordi, va acompanyada d'un pròleg de Tamara Jiménez, psicòloga vinculada a l'Associació TEA (Asperger) de la Catalunya Central, i un epíleg signat per Ramon Cererols, especialista en autisme, conegut per la seva tasca com a divulgador a partir de la seva pròpia experiència de descoberta de l'Asperger als 58 anys.

La teva mirada parla ha estat publicat per Quòrum Llibres, una plataforma editorial vinculada a Cossetània que edita a través del micromecenatge.

La presentació del llibre a Manresa, que serà gratuïta i oberta a tothom, comptarà amb les intervencions de la mateixa M. Queralt Palau i de Ramon Cererols.