El govern del Consell Comarcal critica el relleu massiu de consellers del PDeCAT

Valora que la renuncia de sis consellers nacionalistes en poc temps dona "una imatge de devaluació i poca importància" de l'ens comarcal i evidencia "discrepàncies internes del partit a nivell comarcal"

Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat el 23 de maig a les 9:47h
Imatge d'arxiu d'un ple del Consell Comarcal del Bages
Imatge d'arxiu d'un ple del Consell Comarcal del Bages | CCBages
Després que diversos alcaldes del grup comarcal de Convergència i Unió al Consell Comarcal del Bages fessin pública la seva voluntat de renunciar al càrrec per deixar pas a d'altres companys, i després que aquesta renúncia s'hagi efectiva en el ple del Consell Comarcal d'aquest vespre, l'equip de govern de l'ens, format per ERC, PSC i ICV, ha mostrat el seu malestar cap a la formació nacionalista per que entén que dona "una imatge de devaluació i poca importància" de l'ens comarcal.

El govern comarcal acusa CiU de  "manca de serietat i absència de compromís" envers el Consell Comarcal que considera "preocupant", ja que sembla que consideri la institució com “un lloc de pas” i no com "un òrgan de govern i de decisions que afectin el territori de la comarca".

En aquests moments, 5 dels 12 representants convergents que formaven part del ple del Consell Comarcal han demanat el seu relleu en un curt període de temps, i una altra, la manresana Olga Sánchez, és baixa perquè deixa el seu càrrec com a regidora. A més, segons explica el govern comarcal, hi ha membres suplents, que haurien d'entrar a formar part del Ple del Consell, "que sembla que també hi estan renunciant".

El govern troba més greu la situació quan "fa uns mesos el grup de CIU havia demanat entrar al govern, i hi havien hagut diversos contactes per explorar aquesta via que al final no va reeixir". Els tres partits consideren que si la voluntat del PDeCAT era renunciar al càrrec a mitja legislatura, el fet de no haver-ho esmentat en cap moment de les negociacions "demostra una falta de rigor i compromís envers l'ens comarcal i les persones que en formen part".

El govern entén que la situació que s'està vivint "té l'origen directe en discrepàncies internes del partit a nivell comarcal, tal i com va quedar palès, també, en el darrer ple". 

Així doncs, tota aquesta situació reforça encara més la decisió de l'equip de govern "de continuar el pacte de l'inici de legislatura i la feina feta fins ara des del Consell".