Els projectes participatius de 2016 de l'Anella Verda, pendents d'execució un any després

Tant la passera al Cardener per Can Poc Oli com l'adequació del camí de la riera de Rajadell al Xup estan pendents de l'inici de les obres, que el govern municipal situa, en tots dos casos, en la propera tardor

20 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:52h
La passera per Can Poc Oli pretén evitar que els caminants i ciclistes hagin de pujar a la C-55 per creuar el riu
La passera per Can Poc Oli pretén evitar que els caminants i ciclistes hagin de pujar a la C-55 per creuar el riu | Meandre
Tant la passera al Cardener per Can Poc Oli, com l'adequació del camí de la riera de Rajadell al Xup, dos dels cinc projectes guanyadors del pressupost participatiu de 2016 estan pendents d'execució quan fa més d'un any que van ser votades pels ciutadans de Manresa. En tots dos casos el govern municipal situa l'execució de les obres en la propera tardor, segons ha assegurat a NacióManresa. En aquest més d'un any, el govern ha portat a terme accions prèvies a l'inici d'obres en tots dos projectes de l'Anella Verda, però a la pràctica encara no hi ha cap acció visible sobre el terreny. 

A Can Poc Oli s'hi han fet els treballs previs de desbrossament, aixecament topogràfic i estudi per la millor implantació per fer la passera. S’ha tramitat també l’autorització amb l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA), prèvia inspecció amb ells. En aquests moments ja s’està redactant el projecte.

Pel que fa a l'adequació del camí de la riera de Rajadell, fa uns dies hi va haver una reunió entre Ajuntament i Associació de Veïns del Xup per comunicar-los la informació, i els tècnics municipals van rebre el seu vistiplau. Ara es podrà aprovar per Junta de Govern i iniciar el procés de contractació. Les previsions per tots dos casos són que les obres es puguin iniciar de cara a la tardor. 

Els altres tres projectes de 2016, executats

Però la passera al Cardener per Can Poc Oli i l'adequació del camí de la riera de Rajadell pel Xup no eren els únics projectes que es van triar durant el pressupost participatiu de 2016. També hi havia un Casal d'estiu i menjador social al Casal de les Escodines, l'adequació d'una sala multisensorial de l'associació TEA de Manresa, i el projecte Iaia, m'expliques un conte?, de l'associació Alzheimer. En aquests casos, l'Ajuntament de Manresa ha fet els deures i tots tres projectes s'han portat a terme.