L’ExpoBages lliura el seu guardó honorífic a Pere-Joan Cardona

Pere-Joan Cardona rep el Pollet d'Or de l'ExpoBages de mans del conseller Mundó
Pere-Joan Cardona rep el Pollet d'Or de l'ExpoBages de mans del conseller Mundó | Catpress
Redacció
20 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:18h
Aquest dissabte al migdia s'ha celebrat l'acte oficial d'inauguració de l'ExpoBages Ascensió que ha estat presidit pel conseller de Justícia Carles Mundó i per l'alcalde Manresa, Valentí Junyent. Un dels protagonistes destacats ha estat el reconegut investigador manresà, Pere-Joan Cardona, que fa anys que treballa en recerca per combatre la tuberculosi i que ha promogut una empresa que comercialitza un probiòtic per lluita contra la malaltia. Cardona, que ha recollit el guardó Pollet d'Or, ha recordat que forma part d'una família de comerciants i que, de petit, amb el seu pare era visitant de l'ExpoBages. El perfil d'investigador i emprenedor de Pere-Joan Cardona ha estat posat de relleu per part de les diferents autoritats.

A l'acte ha tingut un paper especial, Sant Vicenç de Castellet, que és el municipi convidat de la fira. El seu alcalde, Joan Torres, posat de manifest l'orgull que suposa que entitats del municipi actuïn aquest cap de setmana en el marc de la fira que porta el nom de la comarca.

Una de les reivindicacions ha anat a càrrec del president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, que ha recordat la necessitat de la millora de les infraestructures viàries i ferroviàries per millorar la competitivitat del teixit econòmic.

En el capítol de parlaments han intervingut, Llorenç Juanola, president de la comissió organitzadora; Joan Tomasa, vicepresident de la UBIC; Joan Torres, alcalde de Sant Vicenç de Castellet; Valentí Junyent, alcalde de Manresa i Carles Mundó, conseller de Justícia de la Generalitat.

Avui, segon dia de fira, ja ha quedat tallat el trànsit a la Muralla, que s'ha convertit en espai firal i nexe d'unió entre el Passeig de Pere III i Plaça de Sant Domènec. La fira ja rutlla plenament i s'espera que a la tarda i vespre el nombre de visitants sigui destacable.